Šport > Moto športi
1512 ogledov

Razbitine dirkalnika zadele navijača na tribuni, tekla je kri

Print Screen
Obiskovalec dirke za VN Avstralije se je z veliko sreče izognil grozljivim poškodbam.

Kaotična tretja dirka nove sezone F1 v Melbournu je postregla s kopico zanimivega dogajanja, pestro pa je bila tudi na tribunah, kjer jo je po nesreči Kevina Magnussena lažje skupil eden izmed navijačev. 

Danski dirkač je v zaključku dirke na Albert Parku, ki so jo zaznamovale številne prekinitve, izgubil oblast na dirkalnikom in trčil v zaščitno ogrado, pri čemer je ostal brez zadnjega desnega kolesa.

Razbitine dirkalnika so poletele prek zaščitne ograde in zadele enega od gledalcev na tribuni. Posledice bi bile lahko katastrofalne, a se je na srečo končalo le z rahlo okrvavljeno roko.

Kevin Magnussen | Avtor: Epa Epa
"Ne vem točno, kaj se je zgodilo," je za avstralske medije povedal lažje poškodovani Will Sweet, kateremu je na licu mesta na pomoč priskočila zdravniška služba. Drugi navijači se niso preveč zmenili zanj, bolj so bili osredotočeni na to, kdo bo prvi našel razbitino in si jo prisvojil kot spominek.

"Videl sem Magnussena, kako je zapeljal v drugi ovinek. Sledil sem mu z očmi. Zadel je v ogrado in najverjetneje je del dirkalnika preletel ograjo. Nekateri so se uspeli izmakniti, mene pa je zadel v dvignjeno roko," je pojasnil navijač.

"Iskreno povedano se zavedam, da sem imel veliko srečo. Lahko bi se končalo precej huje. Razbitina je bila kar velika. Ob meni je stala moja zaročenka, ki je precej manjša od mene. Če bi jo zadelo na takšni višini, bi jo dobila naravnost v glavo. Vesel sem, da ni bilo nič hujšega. S predstavniki dirke se nisem pogovarjal. Govoril sem samo s prijaznimi reševalci, ki so me zakrpali in vzeli moje podatke," je povedal.

"Po udarcu sem bil precej zmeden. Osredotočen sem bil na krvavitev, medtem ko so se za menoj pulili za približno meter dolg kos karbona. Mislil sem, da je dokaj majhen. Ko so ga izvlekli, me je presenetila njegova velikost. Pustili so mi, da poziram z njim, nato pa so ga hitro odnesli. To mi ni bilo preveč všeč, želel sem ga obdržati za spomin," je potožil navijač.

Direktor dirke je v odzivu na incident povedal, da so bili tako višina ograje kot drugi varnostni ukrepi v skladu z določili Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice