Šport > Moto športi
2790 ogledov

Nevarno: dirkač zavil v bokse, fotografi pa na stezi

Esteban Ocon Reševalni pas/Twitter
Francoski dirkač je naletel na nepričakovano težavo.

Na preizkušnji v Bakuju bi lahko v zadnjem krogu dirke za Veliko nagrado Azerbajdžana prišlo do grde nesreče, ko so predstavnike medijev prehitro spustili na stezo, ki vodi do garaž moštev. 

Francoski dirkač Esteban Ocon je namreč še moral obaviti ovezen postanek v boksih in zamenjati pnevmatike, pri moštvu Alpine - Renault pa so se za to potezo odločili v zadnjem krogu. A pri tem naleteli na nepričakovano težavo. Ko je Francoz zapustil dirkaško stezo in zapeljal proti garažam, se je na cestišču do boksov namreč že trlo fotografov, ki so iskali najboljše mesto za kasnejše fotografiranje najboljših.

Ocon, ki se je takrat še boril za mesta na začelju med dobitniki točk, je moral precej upočasniti, nekaterim fotografom, ki so v zadnjem hipu skočili na varno, pa se je tudi komaj izognil. 

Ocon je na koncu ostal brez točk.

Do zmage je prišel Red Bullov dirkač Sergio Perez, novo dominacijo rdečih bikov pa je z drugim mestom potrdil še svetovni prvak Max Verstappen.

George Russell, Max Verstappen Formula 1 Šport Spor zvezdnikov: Naslednjič bom jaz to naredil tebi. Kreten!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.