Šport > Moto športi
2692 ogledov

Upanje na čudež: "Schumacher ima neverjetno oskrbo"

Jordan Schumacher Profimedia
Okrevanje Michaela Schumacherja bi bilo po besedah nekdanjega šefa pravi čudež, vendar zato še ne gre izgubiti upanja.

Sloviti irski poslovnež Eddie Jordan, nekdanji lastnik moštva F1, v katerem je leta 1991 na dirki za VN Belgije debitiral Michael Schumacher, še vedno verjame v okrevanje nemškega dirkača, čeprav je trenutna situacija vse prej kot dobra. 

Po mnenju Jordana bo Schumacherjeva prihodnost odvisna od razvoja novih metod zdravljenja, to pa je tudi edino upanje, na katerega se lahko v tem trenutku opira dirkačeva družina. 

Schumacherja v javnosti ni bilo na spregled vse od leta 2013, ko se je hudo poškodoval v smučarski nesreči v francoskih Alpah. O njegovem stanju ni znanega nič konkretnega, saj se je družina že davno zavezala molčečnosti.

Sledi tožba Šport Schumacherjeva družina zgrožena po objavi intervjuja

eddie jordan | Avtor: EPA EPA
Za dosego popolne diskretnosti so Schumacherjevi močno omejili tudi dostop do patriarha družine. Med tistimi, ki so si 54-letnega dirkaškega velikana zaman prizadevali obiskati na domu, je tudi Eddie Jordan.

Za zaprtimi vrati je Schumacher deležen vrhunske nege in zdravniške oskrbe, strokovnjaki pa se pri tem poslužujejo vseh najnaprednejših tehnologij, s katerimi poskušajo vsaj delno izboljšati kvaliteto njegovega življenja. 

Čeprav je Schumacherjevo popolno okrevanje v tem trenutku zelo malo verjetno, pa po Jordanovih besedah ne gre podcenjevati znanstvenega napredka.

"Veste, to bi bil pravi čudež," je na vprašanje, ali bomo Schumacherja še kdaj videli v paddocku F1, odgovoril Jordan. "Kljub temu moramo ostati realni, čeprav so v znanosti in medicini ljudje, ki počnejo najbolj nore in neverjetne reči," je dodal.

"Medicina vedno napreduje. Glede Schumacherja težko rečem karkoli konkretnega. Preteklo je veliko časa, kmalu bo minilo deset let od nesreče. Z vidika človeka, čigar znanje o medicini je primerljivo z drugimi ljudmi, je njegovo okrevanje težko predstavljivo, vendar vseeno upam, da bi se to zgodilo. Dokler imamo vero in upanje, je vse mogoče," je povedal Irec in dodal, da je Schumacher deležen "neverjetne" oskrbe. 

Žalostna usoda Šport Schumacherjeva vasica je danes mesto duhov michael schumacher Padajo glave Šport Škandalozni Schumijev intervju terjal prvo žrtev

Jordan je kmalu po nesreči navezal stik s Schumacherjevo družino in se poskušal dogovoriti za obisk, a je Corinna njegovo prošnjo zavrnila.

"Zasebnost je zelo pomembna komponenta športa, posla in osebnega življenja. Corinna je postavila določena pravila."

"Poskusil sem jih obiskati, vendar se Corinna s tem strinjala, v čemer je podpiram in razumem. Rekli so mi 'Eddie, radi te imamo in marsikaj smo preživeli skupaj, toda moramo zaščititi Michaelovo zasebnost.' Jean Todt je imel ta privilegij, ker sta si bila tako blizu iz časov pri Ferrariju, kar je popolnoma razumljivo," je sklenil Jordan.

Jos in Max Verstappen Resne obtožbe Šport Verstappnov oče: "Nikoli nisem trpinčil svojega sina"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.