Šport > Moto športi
683 ogledov

Ferrari prvi do skalpa Red Bulla

Charles LeClerc Profimedia
Leclerc najhitrejši v kvalifikacijah Bakuja.

Ferrarijev dirkač Charles Leclerc si je na današnjih kvalifikacijah zagotovil prvo startno mesto za nedeljsko preizkušnjo svetovnega prvenstva formule 1 v Bakuju. Monačan je premagal svetovnega prvaka in vodilnega v seštevku sezone, Nizozemca Maxa Verstappna (Red Bull).

V Azerbajdžanu ta konec tedna poteka prva dirka v sezoni 2023, ki vključuje tudi sprintersko preizkušnjo. Ta bo na vrsti v soboto popoldne, zanjo pa bodo dirkači po novih pravilih kvalifikacije vozili prav tako v soboto. Današnje kvalifikacije pa so štele le za določitev vrstnega reda na klasični preizkušnji v nedeljo.

Charles LeClerc | Avtor: Profimedia Profimedia

Leclerc je prvič v tej sezoni privozil do "pole positiona", najhitrejši pa je bil prvič po lanskem Singapurju. Prvič v sezoni 2023 pa na najboljšem mestu v startni vrsti ne bo Red Bulla.

Današnje dogajanje je bilo tesno, saj je Monačan Verstappna ugnal za 0,188 sekunde, na tretje mesto se je uvrstil še drugi Red Bullov dirkač Mehičan Sergio Perez, zaostal je 0,292 sekunde.

Iz druge vrste bo začel še drugi Ferrarijev voznik Španec Carlos Sainz, v tretjo pa sta se uvrstila nekdanja svetovna prvaka, Britanec Lewis Hamilton z Mercedesom in Španec Fernando Alonso z Aston Martinom.

V Bakuju bodo v soboto ob 10.30 najprej na vrsti kvalifikacije za sprintersko dirko, ta bo potekala popoldne, start bo ob 15.30. V nedeljo pa se bo klasična preizkušnja za VN Azerbajdžana začela ob 13. uri.

Po prvih treh dirkah sezone je v SP v vodstvu Verstappen z 69 točkami, Perez jih ima 54, Alonso pa 45. Danes najhitrejši Leclerc je sezono slabo začel, dveh dirk ni končal in ima le šest točk.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice