Šport > Moto športi
352 ogledov

Varnostni avto premešal karte na dirki v Bakuju

Sergio Perez Profimedia
Perez po sreči z varnostnim avtomobilom zmagovalec dirke v Bakuju.

Mehičan Sergio Prerez (Red Bull) je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva formule 1 v Bakuju. Na preizkušnji za VN Azerbajdžana je bil drugi njegov moštveni sotekmovalec in svetovni prvak, Nizozemec Max Verstappen, tretji pa Monačan Charles Leclerc (Ferrrari). Za Pereza je današnja zmaga na klasični dirki šesta v karieri, druga v sezoni in tudi že druga v Bakuju.

Perez je dobil že sobotno sprintersko dirko na istem prizorišču, ki je bila prva od šestih letošnjih kratkih dirk v koledarju. Danes pa je začel s tretjega startnega izhodišča, a sta se tako Mehičan kot Nizozemec kmalu prebila mimo Leclerca, ki je dobil petkove kvalifikacije. Perez je nato prehitel Maxa zaradi varnostnega avtomobila in srečno izbranega trenutka za menjavo gum.

V seštevku sezone je po četrti dirki prvo mesto ohranil Verstappen, Perez pa je precej zmanjšal zaostanek, zdaj ima Nizozemec le še šest točk naskoka.

Naslednja postaja formule 1 bo že naslednji teden v Miamiju.

Preberite še o hudem sporu med Verstappnom in Russellom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.