Šport > Moto športi
208 ogledov

Hud naliv in trk poskrbela tudi za presenečenja

Max Verstappen Profimedia
Verstappen v dežju do prvega mesta v kvalifikacijah.

Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je bil najhitrejši v kvalifikacijah formule 1 v Montrealu. Drugi je bil v močnem nalivu Nemec Nico Hülkenberg (Haas), tretji pa Španec Fernando Alonso (Aston Martin). Dirka v Kanadi, osma postaja sezone 2023, bo na sporedu v nedeljo ob 20. uri po slovenskem času

Dogajanje na otoku na reki Sv. Lovrenca je zaznamovalo slabo vreme. Zadnji prosti trening, ki ga je dobil Verstappen, je že potekal v dežju, v kvalifikacijah pa je v boksih sprva potekala tudi bitka z vremenom. Pri nekaterih moštvih so tvegali in dirkače poslali na stezo z gumami za napol suho stezo, čeprav razmere niso bile povsem primerne za takšne pnevmatike.

Na koncu je v zadnjem delu kvalifikacij že močno deževalo, kvalifikacije pa so zaradi trčenja Oscarja Piastrija tudi prekinili z rdečo zastavo, ob koncu pa nihče več ni mogel izboljšati svojega dosežka.

Četrti je bil na koncu Britanec Lewis Hamilton (Mercedes), peti njegov moštveni sotekmovalec in rojak George Russell, šesti pa Francoz Esteban Ocon (Alpine).

V nedeljo bo svetovni prvak in vodilni v SP Verstappen lovil tudi nov mejnik v karieri. Če bo dirkač, ki ima v SP že 53 točk naskoka pred moštvenim sotekmovalcem pri Red Bullu Mehičanom Sergiom Perezom, ta je bil danes sicer le 12., zmagal tudi v Montrealu, bo po številu zmag ujel legendarnega Brazilca Ayrtona Senno.

Verstappen je namreč v Barceloni v začetku meseca dosegel jubilejno 40. zmago v SP, Senna jih je v karieri zbral 41. Na večni lestvici je na prvem mestu Hamilton s 103 zmagami, Nemca Michael Schumacher in Sebastian Vettel jih imata 91 oziroma 53, Francoz Alain Prost pa 51. Senna je peti, Verstappen pa šesti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice