Šport > Moto športi
21 ogledov

McLaren je nazadoval osem desetink

Lewis Hamilton (McLaren) EPA
"Če je Ferrari izgubil dve, tri desetinke, je Red Bull še nekaj več, a mi smo najbolj nazadovali – sedem do osem desetink," pove McLarnov Jonathan Neale. A sporni difuzor se zdaj vrača in srebrni se nadejajo, da bodo spet oni prvi zasledovalec Red Bulla.

Pred 14 dnevi sta bila na VN Velike Britanije v igri za zmago le ekipi Red Bulla in Ferrarija, McLaren, ki je letos dobil dve dirki, ni bil konkurenčen. Tako naj bi bilo zaradi omejitve uporabe izpušnega difuzorja, ki pa se po vseh polemikah v Silverstonu zdaj vrača (delno pa tudi zaradi prepovedi preprogramiranja motorja od kvalifikacij do dirke). "Če pogledate, kaj se je dogajalo v Silverstonu, postane jasno, da je omejitev uporabe izpušnega difuzorja in preprogramiranja motorja nas stala mnogo več kot Ferrari in Red Bull," je potrdil eden od direktorjev ekipe, Jonathan Neale. "To ni le moje mnenje, to je dejstvo. Če je Ferrari izgubil dve, tri desetinke, je Red Bull še nekaj več, a mi smo najbolj nazadovali sedem do osem desetink."

"Veselimo se, da se na Nürburgringu vračajo pravila iz Valencie, a se obenem ne zanašamo, da bo to dovolj, saj je Ferrari napredoval, v kvalitete Red Bulla pa tako ali tako ne gre dvomiti. Naša naloga je, da oboje premagamo in to bomo tudi storili," odločno napoveduje Neale, a bi moral biti nekoliko bolj previden, saj McLaren že v Valencii ni bil tako hiter kot na prvih šestih dirkah letošnje sezone. Čeprav McLaren počasi že dela na dirkalniku za sezono 2012, nad letošnjo še niso obupali – tudi če ima Lewis Hamilton že 95 točk zaostanka za Sebastianom Vettlom (Red Bull). "Še vedno menimo, da lahko letos osvajamo zmage. Matematično gledano še vedno lahko osvojimo prvenstvo in zato se bomo še naprej borili. Tudi če ne bi bili več v igri za naslov prvaka, bi poskušali doseči čim več zmag," zaključuje Neale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.