Šport > Moto športi
11 ogledov

''Med Kimijem in Alonsom bo počilo''

felipe massa stefano domenicali EPA
Dirkač Ferrarija Felipe Massa, ki ga bo po koncu sezone zamenjal Kimi Räikkönen, je napovedal, da bo med Fincem in Fernandom Alonsom hitro ''počilo''.

Brazilski dirkač Felipe Massa po koncu sezone zapušča Ferrari, kamor se vrača nekdanji svetovni prvak Kimi Räikkönen, ki je z rdečimi podpisal dveletno pogodbo. To bo prvič po letu 1953, da bosta za Ferrari dirkala dva nekdanja svetovna prvaka.

''Oba poznam na stezi in zunaj nje. Cenim ju kot izjemna dirkača, vendar se bojim, da se ne bosta razumela,'' je povedal Massa in dodal: ''Šefom sem rekel, naj uživajo, dokler lahko, saj bodo v prihodnji sezoni težko dihali.''

Massa in Räikkönen sta pri Ferrariju skupaj dirkala od leta 2007 do 2009, Brazilec pa je zadnje štiri sezone preživel ob Fernandu Alonsu.

Nič več ''Alonsov pomagač''

''Prepričan sem, da me ima Fernando rad, saj me mora imeti,'' se je pošalil Massa. ''Dobro se razumeva in drug drugega smatrava za osebnega prijatelja. S Kimijem sva prav tako dobra prijatelja, bolj kot takrat, ko sva bila moštvena kolega,'' je dodal 32-letnik.

Massa je napovedal, da do konca sezone ne bo pomagal Alonsu, kot je bilo to v navadi v zadnjih letih. ''Od zdaj naprej ne bom dirkal za Alonsa. Od petka dirkam zase. Ves čas bom napadal, vsak krog. Prišel je trenutek, da poskrbim zase,'' je zaključil Massa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.