Šport > Moto športi
10408 ogledov

Moto šport zavit v črno: reli avtomobil priletel v drevo, ni bilo več rešitve...

Laura Salvo Reševalni pas/Twitter
Na Portugalskem je prišlo do velike tragedije, ko je v reli nesreči tragično preminila 21-letna sovoznica Laura Salvo.

Na reliju Videiro na Portugalskem smo bili priča grozljivi nesreči. Mlada španska sovoznica Laura Salvo je namreč tragično nastradala, potem ko je avtomobil zletel s ceste, tam zadel drugega, ter na koncu priletel v drevo.

Po pričevanju očividcev se voznik Miguel Socias usodni nesreči ni mogel ogniti, saj je izgubil nadzor nad avtomobilom, potem ko je najprej zadel še en drug avtomobil, pa je na koncu z veliko hitrostjo z desno stranjo vozila, kjer se je nahajala nesrečna Salvova, trčil v drevo.

Kljub temu da je zdravniška služba na kraj nesreče prispela v manj kot dveh minutah ter je nemudoma začela z oživljanjem mlade Španke, je bil trk zanjo usoden.

Nesrečno 21-letnico so sicer še živo uspeli rešiti iz avtomobila, jo stabilizirali, a je preminila še preden je v bližini pristal zdravniški helikopter. 15 minut po nesreči je umrla zaradi srčnega zastoja.

"Na žalost moramo poročati o smrtnem primeru. Tekmovalka Laura Salvo, ki je sodelovala na tekmovanju Peugeot Rally Cup Iberica, je preminila po nesreči v prvi etapi," se je glasila uradna izjava predsednika tamkajšnje avtomobilistične zveze.

Laura Salvo je sicer bila sestra bolj znane španske reli voznice Marie Salvo, medtem ko je bil voznik relija tudi njun oče Gabriel Salvo. Ob smrti mlade Laure so se oglasili že številni znani dirkači ter drugi športniki, ki so družini Salvo izrazili svoje sožalje.

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice