Šport > Moto športi
3554 ogledov

19-letni Dupasquier umrl za posledicami nesreče

Jason Dupasquier Epa Jason Dupasquier na eni od lanskih dirk.
Dirkač, ki se je v soboto ponesrečil v kvalifikacijah za VN Italije, je podlegel poškodbam.

Motociklist Jason Dupasquier je umrl v bolnišnici Careggi v Firencah. Švicar je padel v zadnjih trenutkih sobotnih kvalifikacij.

Po padcu je vanj trčil še Japonec Ayumu Sasaki, preden je obležal. V trčenje je bil vpleten še Španec Jeremy Alcoba, a ne Japonec ne Španec nista bila huje poškodovana.

Po 40 minutah posredovanja reševalcev ob stezi so 19-letnika s helikopterjem prepeljali v bolnišnico. Danes pa so iz ustanove sporočili, da je komaj mladi dirkač utrpel hudo možgansko okvaro.

Jason Dupasquier VN Italije Video Šport Ponesrečeni dirkač ima hudo možgansko okvaro

"Po hudi nesreči v kvalifikacijah razreda moto3 na veliki nagradi Italije, z veliko žalostjo sporočamo, da je dirkač Jason Dupasquier umrl," so zapisali na spletni strani motoGP. "Kljub velikim prizadevanjem tako zdravniške ekipe na dirkališču, ki je Švicarju priskočila na pomoč, ter zdravnikom v bolnišnici, so nas obvestili, da je Dupasquier žal podlegel poškodbam. V imenu celotne družine motoGP pošiljamo ljubezen njegovi ekipi, njegovi družini in najdražjim. Hudo te bomo pogrešali, Jason. Dirkaj v miru," so še zapisali pri motoGP.

Današnjo dirko moto3 je dobil Dennis Foggia. Ekipa Dupasquierja je že zjutraj sporočila, da danes ne bo dirkala.

Dupasquier je drugo sezono nastopal v svetovnem prvenstvu moto3. Lansko sezono je končal brez točk na 28. mestu. Po petih dirkah letos je bil deseti s 27 točkami.

To je prva smrt v motociklističnem SP po letu 2016, ko se je na dirkališču v Barceloni na veliki nagradi Katalonije smrtno ponesrečil Španec Luis Salom v razredu moto2.

Komentarjev 4
  • Richard_Mason 16:41 30.maj 2021.

    V prvem mesecu sem prejel 23785 ameriških dolarjev, zadnji mesec pa 29847 dolarjev, samo delal sem od spleta od doma. Sem redni študent in delam le 2 do 3 ure na dan. Več informacij tukaj ...... >>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar Lion007
    Lion007 13:37 30.maj 2021.

    Moje iskreno sožalje 💐 💐 💐 🏵️ 🌸 🌹 🌺 🌼 🌻 🌷 Kako mlad je moral umreti. 😪😢😢😢

  • Ender3 13:27 30.maj 2021.

    Žalostno, tragično...Kržišnik in falanga na kanalu A in POP pa bodo to še vedno orgazmično oglaševali in prenašali.