Šport > Moto športi
3888 ogledov

Ponesrečeni dirkač ima hudo možgansko okvaro

Jason Dupasquier VN Italije Epa
Motociklist, ki se je v soboto težje poškodoval v kvalifikacijah razreda moto3, se bori za življenje.

"Zdravstveno stanje Jasona Dupasquierja je še vedno kritično," je prek Facebooka zapisala njegova ekipa Prüstel GP. Dodala je, da ne bo nastopila na današnji dirki v Mugellu. "Prüstel GP se je danes odločil, da ne bo dirkal na VN Italije. Naše misli so z Jasonom. Še naprej se bojuj, Jason," so zapisali pri njegovi ekipi.

Iz bolnišnice v Firencah so za agencijo AFP sporočili, da ima dirkač "hudo možgansko okvaro" in je ponoči prestal operacijo.

Jason Dupasquier je padel v zadnjih trenutkih sobotnih kvalifikacij. Po padcu je vanj trčil še Japonec Ayumu Sasaki, preden je obležal. V trčenje je bil vpleten še Španec Jeremy Alcoba, a ne Japonec ne Španec nista bila huje poškodovana.

Jason Dupasquier Video Šport Huda nesreča na VN Italije

Po 40 minutah posredovanja reševalcev ob stezi so 19-letnega Švicarja s helikopterjem prepeljali v bolnišnico Carregi. "Pacienta smo premestili v travmatološki center bolnišnice Careggi, ima več poškodb in njegovo stanje je resno," so v soboto za AFP dejali v bolnišnici.

Danes zjutraj so med "ogrevanjem" kategorije moto3 dirkači nosili spodbudne misli in nalepke v podporo Švicarju, ki mu je Francoz Fabio Quartararo (Yamaha) posvetil svoj najboljši startni položaj v motoGP.

V razredi moto2 se je švicarski dirkač Thomas Lüthi prav tako odločil, da "danes ne bo dirkal na VN Italije, da bo v podporo družini Jasona Dupasquierja", so zapisali na Facebooku njegove ekipe SAG Racing Team.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice