Šport > Moto športi
5586 ogledov

Motociklist za las ušel gotovi smrti

superbike berto Reševalni pas/Twitter
Dirkač razreda Superbike je padel takoj po startu.

"Bog me je rešil še enkrat," je nesrečo z bolniške postelje v Sao Paulu komentiral brazilski dirkač razreda Superbike Danilo Berto.

Nesreča se je zgodila takoj po startu dirke na legendarnem bazilskem dirkališču Interlagos, danes znanim pod imenom Autódromo José Carlos Pace, ko je Brazilec izgubil nadzor nad motociklom in pristal na tleh. 

Čeprav se je utrpel hudo poškodbo desne noge, je uspel pobegniti k ogradi in se v zadnjem hipu izognil trčenju z enim izmed dirkačev, ki so prihajali za njim.

Hitra reakcija mu je bržčas rešila življenje, saj bi bil trk zares silovit. Berto je v bolnišnici, kjer bo ostal naslednjih 10 do 12 dni, prestal operativni poseg oziroma rekonstrukcijo kosti desne noge.

Njegovo stanje je bilo dovolj dobro, da je lokalnim medijem razkril nekaj podrobnosti.

"Startal sem tako kot običajno, vendar nisem bil vajen motorja. Smola. Naredil sem napako. Hvala bogu sem se pognal proti steni. Za delček sekunde sem pomislil, da bi ostal, kjer sem, vendar sem v zadnjem hipu ugotovil, da me lahko zbijejo pri polni hitrost," je svoje razmišljanje povzel motociklist.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice