Šport
29 ogledov

"Na koncu sem dirkal proti dvema"

Valentino Rossi EPA
"Lorenzo in Marquez sta bila zaveznika. Od Phillip Islanda se je vse spremenilo, Marquez je bil sramoten," je bil po koncu zadnje dirke in naslovu Jorgeja Lorenza besen Valentino Rossi.

"Ne morem razumeti, da je Honda kar prepustila zmago Yamahi. To je slabo za naš šport," je po četrtem mestu na VN Valencie za Gazzetto dello Sport dejal Valentino Rossi.

"Zame je bila to zelo dobra sezona, od prve dirke smo se borili za naslov svetovnega prvaka, nisem delal napak, vedno sem bil konkurenčen. Jorge se je v drugem delu sezone zelo popravil, a v Motegiju sem imel 18 točk naskoka. Nato pa se je v Phillip Islandu zgodilo nekaj, kar ni noben pričakoval. Marquez je bil prava sramota za naš šport. Od takrat se je vse spremenilo, od takrat sem dirkal proti dvema zelo hitrima dirkačema," je še ocenil italijanski veteran, ki ostaja pri sedmih naslovih svetovnega prvaka v najmočnejšem razredu motociklizma.

"Tudi danes je bil njun plan povsem očiten. To me žalosti. Ne morem razumeti, da lahko pri Hondi kar prepustijo zmago Yamahi. Lorenzo je zelo dober, lepo bi se bilo z njim meriti na enakovreden način, tudi on bi bil zadovoljen, če bi na takšen način prišel do lovorike. Zdi se mi žalostno, da se Marquez obmaša kot telesni čuvaj Lorenza," je brez dlake na jeziku še nadaljeval Rossi.

"Ne vem, ali je to počel, ker sta oba Španca. Ne verjamem, da bi Lorenzo to počel zanj, če bi bilo obratno. Že v četrtek sem vedel, kaj se bo zgodilo, ko je Marquez zatrjeval, da bo naredil vse, da bi premagal Lorenza. Žalosten sem, da sem zamudil veliko priložnost. Kako se počutim? Zdaj sem še poln adrenalina, morda bom nekaj ur po dirki že razmišljal drugače. Največje obžalovanje mi zbuja dirka na Phillip Islandu, ko sem bil hitrejši od Lorenza in bi ga premagal. To je bila prelomna točka sezone," je zaključil drugouvrščeni v svetovnem prvenstvu.

Skupno devetkratni svetovni prvak v motociklističnih razredih se kasneje ni udeležil podelitve nagrad najboljšim v letu 2015.

Komentarjev 21
  • titty 11:35 09.november 2015.

    Točno to, bravo! Rossi je en pajaco, in kar je še bolj grozno, glumi še večjega pajacota!

  • titty 11:33 09.november 2015.

    Rossi pa je pokazal vso svojo ihtavost, nevzgojenost in prepotenco!

  • macola 09:58 09.november 2015.

    Idiotu "fowlerju" oproščam, za njegovo neznanje.....je še premlečen, da bi vedel, da so pred leti obstajali trije razredi (500, 250 in 125)...ki se postopoma preimenujejo v Moto3, Moto2 in GP razred (spremeni se tudi tehnika motorjev) "Fowler"....pejd nazaj na svojga ...prikaži več colibrija in v šolo!