Šport > Moto športi
360 ogledov

Na začetku sezone na vrhu Ferarrijev dirkač

Charles Leclerc Profimedia
Leclercu prvi najboljši startni položaj v sezoni 2022, Verstappen drugi.

Monačan Charles Leclerc (Ferrari) si je privozil prvi najboljši startni položaj v novi sezoni svetovnega prvenstva formule 1. Na preizkušnji v Bahrajnu je v kvalifikacijah ugnal svetovnega prvaka Nizozemca Maxa Verstappna (Red Bull).

Uspeh Ferrarija, za Leclerca je bil današnji "pole position" deseti v karieri, je s tretjim mestom dopolnil še Španec Carlos Sainz Jr. Iz druge vrste bo na nedeljski dirki, začela se bo ob 16. uri, začel še drugi Red Bullov dirkač, Mehičan Sergio Perez.

Lanski podprvak, Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) je bil tokrat peti, njegov nekdanji moštveni sotekmovalec Finec Valtteri Bottas, ki letos vozi za ekipo Alfa Romeo, pa mesto za njim.

V novi sezoni, ko je zaradi spremenjenih pravil veliko neznank, se je v prvih kvalifikacijah izkazal tudi dirkač, ki se je zadnji pridružil karavani; Danec Kevin Magnussen. V ekipi Haas je zamenjal Rusa Nikito Mazepina in bil sedmi ter tako premagal tudi drugega Mercedesovega voznika Britanca Georga Russella, ta je bil le deveti.

Novinec v formuli 1 in prvi kitajski dirkač v tekmovanju Guanyou Zhou (Alfa Romeo) je prve kvalifikacije končal na 15. mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.