Šport > Moto športi
37 ogledov

Namesto v šolo, na motokros

Motokros MX PRESS AMZS
Običajno je prvega septembra prvi šolski dan. Tokrat ne bo tako, saj ta datum pride na nedeljo, ki rezervirana za dirke.

AMD Slovenske Konjice vabi vse ljubitelje moto športa, da prvi septembrski dan preživijo pod štajersko avtocesto ob stezi Škedenj pri Slovenskih Konjicah.

Po brutalni blatni dirki minuli konec tedna v Šentvidu pri Stični, se tokrat zaradi stabilnega vremena obeta bolj 'normalna' dirka. Tako si organizatorji obetajo veliko število tekmovalcev, ki bodo nastopili v kar devetih kategorijah.

Gledalci bodo lahko tako navijali za najmlajše na 65 in 85 kubičnim motorjih, nato pa sledijo še vožnje veteranov, amaterjev ter profesionalcev.

Še zadnjič letos na Vranskem

Ob zaključku počitnic bo na AMZS centru varne vožnje na Vranskem potekala zadnja letošnja motošportna prireditev na nam prizorišču. Vozniki se bood predstavili v štirih panogah. Prvi bodo poligon zasedli vozniki kartinga, ki se bodo pomerili na zadnji dirki državnega prvenstva in pokalnega tekmovanja Sportstil. V soboto dopoldan bodo nastopajoči naprej opravili z ogrevanjem, sledil bo trening z merjenjem časov za štartne pozicije. Točno opoldan se bodo pričele tekmovalne vožnje, vsaka kategorija bo najprej odpeljala predfinalno dirko, kateri bodo sledile še finalne, katere prinašajo večji točkovni izkupiček. V kolikor bo šlo vse po planu, bo ob 17 uri začetek podelitve priznanj. Le uro kasneje bodo na progo zapeljali motorji, tekmovalci prvenstva Alpe Adria v starodobnem motociklizmu bodo namreč imeli prosti trening.

Starodobniki bodo zaključili sobotni program in pričeli nedeljskega. S to razliko, da se bodo v nedeljo na progo najprej podeli vozniki državnega prvenstva in odpeljali prosti trening. Sledil bo še prosti trening voznikov supermota, ki se bodo potegovali za točke državnega prvenstva in prvenstva Alpe Adria. Zatem bodo vse kategorije v enakem vrstnem redu opravile s kvalifikacijami, ob 13 uri pa se pričnejo dirke. Tekmovalci v konkurenci Alpe Adria prvenstva starodobnikov, ter tekmovalci supermota bodo odpeljali dve dirki, vozniki državnega prvenstva starodobnikov pa eno. Zaključek dogajanja na asfaltnem delu poligona je predviden kmalu po 17 uri. Takrat bodo tudi znani prvaki Alpe Adria za starodobni motociklizem in supermoto, saj je za ti dve kategoriji to zadnja letošnja dirka. Lepe možnosti za končno zmagoslavje ima tudi nekaj slovenskih dirkačev.

Dogajalo pa se ne bo le na asfaltnem delu AMZS centra varne vožnje, temveč tudi na trial poligonu. Vozniki državnega prvenstva in amaterskega tekmovanja bodo namreč odpeljali zadnjo, četrto dirko letošnjega prvenstva. Tekmovalci se bodo pomerili v štirih različnih kategorijah, vsak je prilagojena različni zahtevnostni stopnji. Po zaključku bo znan tudi prvi državni prvak Slovenije v tej panogi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.