Šport > Moto športi
3163 ogledov

Nekdanji voznik F1 dobiva bitko za življenje

Epa
Zdravstveno stanje italijanskega paraolimpijca Alexa Zanardija se počasi izboljšuje.

Zdravstveno stanje nekdanjega dirkača in paraolimpijca Alexa Zanardija se je toliko izboljšalo, da so lahko 53-letnega Italijana premestili iz milanske bolnišnice San Raffaele v bolnišnico v Padovi, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Nevrološka slika je po besedah zdravnikov v bolnišnici San Raffaele toliko boljša, da so lahko nosilca štirih zlatih kolajn s paraolimpijskih iger premestili, potem ko je bil v to bolnišnico sprejet 24. julija.

 | Avtor: Epa Epa
Iz Italije so 24. septembra poročali, da je Zanardi že pokazal prve znake komunikacije z okolico, a da bo okrevanje zelo dolgo in naporno. Dva meseca kasneje njegovo zdravstveno stanje omogoča premestitev, naslednji korak pa je domača oskrba.

Nekdanji dirkač formule 1 in ameriške serije Cart ter pozneje odlični paraolimpijec se je hudo poškodoval v nesreči s kolesom na ročni pogon 19. junija, v bolnišnici je moral zaradi hudih poškodb glave prestati več operacij.

Zanardi je znan kot velik borec, ki se nikoli ne preda. Leta 2001 je na dirki serije Cart na nemškem Lausitzringu preživel hudo nesrečo, v kateri je po trčenju z enim od tekmecev pri veliki hitrosti ostal brez obeh nog.

Po dolgotrajnem okrevanju se je vrnil v druge kategorije dirkalnega športa, je pa tudi zamenjal športno panogo in zelo uspešno tekmoval s kolesom na ročni pogon. Na paraolimpijskih igrah v Londonu 2012 in Rio de Janeiru 2016 je osvojil šest kolajn, od tega štiri zlate.

Komentarjev 2
  • Mesija 20:14 21.november 2020.

    A korone pa nima? Nemogoče, pa vsi jo imajo, ki pridejo v bolnice