Šport > Moto športi
936 ogledov

"Ni dovolj, če si samo klovn v paddocku F1."

daniel ricciardo Epa
Sloviti nizozemski komentator je med pet največjih poražencev pretekle sezone formule 1 umestil tudi Daniela Ricciarda.

Selitev Daniel Ricciarda v Renault ni upravičila visokih pričakovanj moštva. Francoski proizvajalec je upal, da bodo z Avstralcem, ki je v peteklosti dvakrat sezono končal na tretjem mestu skupnega seštevka, lahko parirali Mercedesu, Ferrariju in Red Bullu, a je bila realnost drugačna.

Čeprav niso pričakovali zmag, so se nadejali vsaj občasne uvrstitve na zmagovalni oder, a se tudi to ni zgodilo.

Formula 1 Šport Ti prizori so zgodovina

Ricciardo je najboljši rezultat dosegel s četrtim mestom na VN Italije, kjer pa je zaostal debelih 45 sekund za zmagovalcem Charlesom Leclercom. Po mnenju priznanega nizozemskega komentatorja Olava Mola se je 30-letnik zadovoljil z vlogo "klovna", medtem ko rezultati ostajajo v senci skrbno načrtovane PR podobe.

"Ricciardo ni napredoval. Žal ni dovolj, če si samo klovn v paddocku formule 1. Daniel je zelo prijeten fant in ima odličen PR, kaj pa rezultati? V Braziliji se je vrnil iz ozadja, a razen tega nismo videli veliko Danielovih trenutkov. Prav tako mu ni uspelo izboljšati Renaulta. Manj se bo moral smejati in več delati. Zasluži si mesto med peterico poražencev" je dejal Mol.

Ricciardo je sezono 2019 končal na devetem mestu dirkaškega seštevka, Renault je bil peti med konstruktorji.

lewis hamilton Je to dokaz? Šport Hamilton se je raje ugriznil v jezik
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.