Šport > Moto športi
899 ogledov

Ti prizori so zgodovina

1/6
Epa
Novost bo popestrila dogajanje na predsezonskih testiranjih.

Predsezonska testiranja v Barceloni (18. do 27. februar 2020) bodo postregla z zanimivo novostjo. Mednarodna avtomobilistična zvehza (Fia) je namreč sprejela pravilo, po katerem moštva dirkalnikov ne smejo več skrivati pred kamerami in očmi javnosti.

lewis hamilton Je to dokaz? Šport Hamilton se je raje ugriznil v jezik

Po doslej uveljavljeni praksi so lahko gledalci ob pogledu na dirkalnike uživali le v času, ko so bili ti na stezi, nato pa so jih mehaniki v trenutku, ko so se dirkači vrnili v bokse, zakrili z raznoraznimi pregradami in prevlekami. 

"V paddocku, garaži ali na stezi bodo prepovedane kakršnekoli pregrade, prevleke ali druge ovire, ki bi onemogočale pogled na katerikoli del dirkalnika, razen v primeru mehaničnih razlogov," je sporočila Fia. V izjavi je še zapisala, da želijo z novim pravilom izboljšati navijaško izkušnjo in privabiti več medijskega zanimanja.

Fia je izrecno prepovedala zakrivanje motorja, menjalnika ali rezervnih krilc, prav tako pa se moštva ne bodo smela posluževati drugih trikov, kot je denimo zakrivanje komponent z rezervnimi deli podvozja, pripravami za dolivanje goriva ali delovnimi vozički.

mattia binotto Vedno narobe Šport Ferrari ubral drug pristop, a spet dobil po glavi
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.