Šport > Moto športi
21 ogledov

''Od dvanajstih startov je trčil v sedmih''

vn belgije EPA
Španec Fernando Alonso je bil eden izmed udeležencev množičnega trka v prvem ovinku VN Belgije. Dirkač Ferrarija ni utrpel hujših poškodb in že pričakuje dirko v Monzi, je pa imel nekaj povedati čez glavnega ''krivca'' Romaina Grosjeana.

Vodilni v skupnem seštevku formule 1 Fernando Alonso je moral že v prvem ovinku končati svojo dirko za VN Belgije. ''Smola, a bom vsaj lahko dirkal čez pet dni v Monzi,'' je povedal Španec, ki je verjetno ciljal na prepoved nastopa Romaina Grosjeana, ki ne bo nastopil na italijanski dirki. ''Dobro se počutim. Malo me boli hrbet. Odšel sem na pregled k zdravniku. Ne gre za nič resnega, le malo bolečine zaradi samega trka,'' je povedal Alonso, ki se zaveda, da bi se lahko nesreča končala veliko bolj tragično. ''Ob gledanju slik se zaveš, da bi te dirkalnik lahko zadel v glavo. Čeprav sem imel smolo, da sem odstopil, smo imeli srečo, da se nikomur ni nič zgodilo,'' je dodal dvakratni svetovni prvak.

vn belgije | Avtor: EPA EPA
"Nisem prepričan, kaj se je zgodilo. Trk je bil silovit. Ne vem, kako je lahko pripeljal tako hitro in brez zaviranja,'' je še povedal Alonso, ki nima pripomb na varnost dirkalnikov formule 1. ''Varnost je zadovoljiva. V bistvu je celo večja, kot mislijo ljudje. Treba pa bo spremeniti startna pravila. Izmed dvanajstih dirk se je Grosjean na startni ravnini dotaknil sedemkrat, kar je prevelik odstotek,'' je dirkaškega kolega pokritiziral Alonso, ki je prepričan, da dirka v Belgiji ne bo vplivala na razplet sezone. ''Vsi izzivalci so zelo močni. McLaren ima najboljši avto, zato je Vettel na drugem mestu nekoliko manjša težava, a kljub temu težava. Kar smo izgubili v Belgiji, bomo nadoknadili na naslednji dirki,'' je zaključil dirkač Ferrarija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.