Šport > Moto športi
420 ogledov

Odstopil Ferrarijev človek, ki je zmagoval s Schumacherjem

Mattia Binotto Epa
Govorice o zamenjavi na čelu poskočnega konjička iz Maranella so v karavani F1 krožile že dlje časa.

Italijan Mattia Binotto ni več šef ekipe Ferrarija v formuli 1, je danes na spletni strani objavila italijanska ekipa. Binotto je bil na čelu zasedbe iz Maranella od leta 2019, ko je nasledil rojaka Maurizia Arrivabeneja.

Vodstvo Ferrarija je v izjavi za javnost zapisalo, da je že sprejelo odstop Binotta, ki je moštvo popeljal do drugega mesta v konstruktorskem seštevku ter med posamezniki z Monačanom Charlesom Leclercom.

Naslov svetovnega prvaka je z veliko prednostjo osvojil Nizozemec Max Verstappen, Red Bull pa je bil hkrati daleč pred konkurenco tudi med konstruktorji.

Formalno se bo v Švici rojeni Binotto od položaja šefa moštva poslovil 31. decembra, so zapisali pri Ferrariju. Moštvu se je 53-letnik pridružil leta 1995, ko so ga zaposlili v oddelku za razvoj motorja, kasneje je bil tudi del uspešnega obdobja v začetku tega tisočletja z nemškim asom Michaelom Schumacherjem. Leta 2013 je postal vodja tega oddelka, delo tehničnega vodje Ferrarija pa je začel tri leta kasneje.

Navijači užaloščeni Šport Na Schumacherjevem profilu se je pojavil nov zapis

Govorice o zamenjavi na čelu poskočnega konjička iz Maranella so v karavani F1 krožile že dlje časa, še posebej po slabšem zaključku sezone, v katerem Ferrari ni zmagal na zadnjih 11 dirkah svetovnega prvenstva. Pred tem so rdeči slavili na štirih dirkah, trikrat je bil najboljši Leclerc, enkrat pa Španec Carlos Sainz ml.

Ta zasedba bo za Ferrari dirkala tudi prihodnjo sezono, novega šefa pa pri Ferrariju še niso razkrili. To bodo predvidoma storili po novem letu.

Mattia Binotto | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.