Šport > Moto športi
152911 ogledov

Oglasila se je Schumijeva žena: "Želim si, da bi vam to Michael povedal sam"

Corinna Schumacher Epa
Corinna Schumacher je razkrila nove podrobnosti v zvezi z moževim prestopom k Ferrariju sredi 90. let prejšnjega stoletja.

Michael Schumacher se je pred prestopom k Ferrariju posvetoval s svojo ženo, je v najnovejšem dokumentarnem filmu 'La Methode' razkrila Corinna Schumacher.

Michael se je rdečim iz Maranella pridružil po koncu sezone 1995, potem ko je z Benettonom osvojil dva zaporedna naslova svetovnega prvaka.

Odločitev je bila tvegana, saj se je Nemec od šampionske ekipe preselil k moštvu, ki je na naslov prvaka čakalo že od daljnega leta 1979.

Ferrari se je že v prvi sezoni s Schumacherjem, kateremu se je ob koncu leta 1996 v Maranellu pridružil tudi genialni Ross Brawn, začel pomikati proti svetovnemu vrhu. 

michael schumacher | Avtor: Epa Epa
Po turbulentni sezoni 1997 in dveletni prevladi McLarna, v katerem je takrat navduševal Mika Häkkinen, se je Schumacher leta 2000 še tretjič zavihtel na dirkaški prestol. Tam je ostal kar pet zaporednih sezon, preden je njegovo vladavino leta 2005 prekinil Španec Fernando Alonso.

Schumacher se je s Ferrarijem zapisal med nesmrtne velikane elitnega dirkaškega športa, njegovih pet zaporednih naslovov (2000-2004) pa ostaja eden od najbolj impresivnih dosežkov v zgodovini formule 1.

"Še vedno se spominjam, kako je bilo. Bila sva skupaj na vrtu, ko me je Michael vprašal: 'Kaj si misliš o tem, da bi se pridružil Ferrariju?'" je povedala Corinna. "Odvrnila sem 'ja, če imaš to možnost, potem super.'"

Schumacher je pri Ferrariju združil moči s Jeanom Todtom, s katerim sta razvila prav poseben prijateljski odnos. "Michael ima zelo dober občutek za to, na koga se lahko zanese. Mislim, da je tako čutil do Jeana. Želel si je sodelovati z njim. Lepo bi bilo, če bi vam lahko Michael sam povedal to zgodbo, saj sama nisem bila vedno prisotna."

"Michael bo vedno del mojega življenja"

Schumacher trenutno živi v Švici, kjer nadaljuje okrevanje po hudi nesreči konec leta 2013 v Meribelu. Večina nekdanjih sodelavcev nima dostopa do njega, za razliko od Todta, ki je njegov redni obiskovalec. "Michael je še vedno prisoten v mojem življenju in tako bo tudi ostalo, ne glede na okoliščine. Zame je edino vprašanje, kako še naprej ostati povezan z njegovo družino in skupaj preživljati čas," je povedal mali Francoz.

Tudi Corinna o Todtu govori z izbranimi besedami. "Z Michaelom je bilo zelo zabavno prijateljevati. A ko se zgodi nekaj tako žalostnega in se nekdo znajde v položaju, ko potrebuje pomoč, takrat spoznaš prave prijatelje. Jean je eden izmed redkih. Lepo je vedeti, da se lahko vedno obrnemo nanj. Ko imaš ob sebi nekoga, ki je zate pripravljen narediti marsikaj, ne da bi želel karkoli v zameno, je to pravo darilo," je sklenila Corinna.

 | Avtor: Epa Jean Todt, Corinna Schumacher in Gina Schumacher. Epa

Komentarjev 1
  • Ender3 13:30 11.december 2022.

    Težko je, živeti s tako dolgo agonijo..🙏🙏

Sorodne novice