Šport > Moto športi
52 ogledov

"Ozdravel bo. On se ne preda"

Flavio Briatore je bil uspešen na sodišču. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Novica o nesreči dirkača Michaela Schumacherja je šokirala tudi njegovega nekdanjega šefa Flavia Briatoreja. Italijan je prepričan, da bo z Nemcem še vse v redu.

Nekdanji šef ekipe Benetton, za katero je med leti 1992 in 1995 vozil Michael Schumacher, Flavio Briatore, je prepričan, da bo z njegovim nekdanjim varovancem še vse v redu. "Michael je fizično tako močan, da bo ozdravel in se vrnil. On se nikoli ne preda," je dejal za italijanski športni časnik La Gazzetta dello Sport. 

Briatoreja je novica o Schumijevi nesreči škoriala. "To je bil šok, moj svet se je porušil. Nisem želel verjeti," je svoje občutke opisal 63-letnik. Obenem je dejal, da ne verjame, da se je nesreča zgodila zaradi Schumacherjeve neprevidnosti. "Michael je tudi v prometu zelo previden," je poudaril. "Smučal je skupaj s sinom, tako da si ne predstavljam, da bi smučal tako brezglavo."

Preberite še:

Imel je smolo

Schumacherjeva tiskovna predstavnica Sabine Kehm je včeraj dejala, da je imel Schumi izjemno smolo. Smučal je s skupino prijateljev. Na urejenem delu proge se je ustavil in pomagal na noge enemu od prijateljev. Nato pa je namesto dalje po steptanem snegu zapeljal na del proge, ki je bil neurejen.

Na neurejenem delu proge je najverjetneje naletel na kamen, ki ga je katapultiral v zrak, pri padcu pa je z glavo treščil v eno izmed skal. Trk je bil tako silovit, da se je čelada razletela.  

Stanje boljše, a še vedno nevarno 

Zdravniki so včeraj dejali, da se je dirkačevo stanje rahlo izboljšalo, a je še vedno kritično. Schumacher je še naprej v umetni komi. "Pridobili smo nekaj časa, vendar ga iz ure v uro budno nadzorujemo," je dejal zdravnik Jean-François Payen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.