Šport > Moto športi
27 ogledov

Pedrosa le za dve stotinki pred Lorenzom

Dani Pedrosa Jorge Lorenzo Brno Reuters
"Letos smo bili zelo konstantni, vedno na prvih dveh mestih. Na zadnjih treh dirkah nismo zmagali, a bili smo blizu," je pred dirko na italijanskem drikališču, ki so ga poimenovali po tragično preminulem Marcu Simoncelliju, povedal vodilni v skupnem seštevku Jorge Lorenzo. Španca je v kvalifikacijah za dve stotinki ugnal rojak Dani Pedrosa.

Marco Simoncelli | Avtor: Reuters Reuters
Španskemu dirkaču je vse bližje za petami njegov rojak Dani Pedrosa, ki je slavil na zadnjih dveh dirkah in zaostanek za Lorenzom zmanjšal na vsega 13 točk. “Pomembno je, da ostanemo osredotočeni. V Aragónu smo opravili pomembna testiranja,” je povedal Pedrosa. V Aragónu pa je testirala tudi Yamaha. “Našli smo nekaj, kar nam omogoča večjo hitrost, v bistvu smo to našli že v Brnu, toda novega motorja ne moremo uporabiti, zato bomo nastopili s starim,” je razkril Lorenzo.

Valentino Rossi Le Mans | Avtor: EPA EPA
Za Valentina Rossija bo to zadnja dirka z Ducatijevim motociklom na domačih tleh, zato si Doctor želi dobrega rezultata. Ob tej priložnosti se je spomnil tudi na Simoncellija, ki je življenje izgubil lani na dirki v Maleziji. “Ko prideš sem, še bolj občutiš izgubo. Moramo se potruditi za Marca in njegovo družino,” je povedal Rossi. ''Bil je eden od zvezdnikov tekmovanja. Zelo dober dirkač, karizmatičen, dotaknil se je veliko ljudi in imel ogromno oboževalcev. Lepo je, da so progo poimenovali po njem, saj si je to zaslužil,'' je dodal Lorenzo.

Na dirki pa ne bo nastopil Casey Stoner, ki po operaciji gležnja še ni nared za vrnitev v karavano. Na Hondinem sedežu ga bo zamenjal Jonathan Rea, ki premierno nastopil v razredu MotoGP.

Najboljši startni položaj Pedrosi

Kvalifikacijski trening je v soboto dobil Pedrosa, ki povsem v zaključku za dve stotinki sekunde prehitel Lorenza. Tretji je bil Britanec Cal Crutchlow. Najboljši startni položaj si je v razredu moto2 privozil Španec Marc Márquez (Suter), v razredu moto3 pa Nemec Sandro Cortese (KTM).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.