Šport > Moto športi
23 ogledov

Pedrosa ostaja na bolniški

Dani Pedrosa (Honda) Reuters
Dani Pedrosa (Repsol Honda) ne bo uspel okrevati po zadnjem zlomu ključnice do dirke v Assnu in tako ga je že pripravljen zamenjati Hiroši Aojana, sicer dirkač ekipe Gresini Honda.

"Dani Pedrosa je vsak dan boljši, a vseeno najverjetneje ta vikend ne bo mogel nastopiti," je v sporočilu za javnost zapisala ekipa Repsol Honde. Dirkaški vikend v Assnu za TT Nizozemske se začne že v četrtek, saj je tamkajšnja dirka tradicionalno že v soboto. Če Španec, ki je bil po tretji dirki sezone s tretjim, drugim in prvim mestom v igri za prvaka (zdaj pa za ekipnim kolegom zaostaja že 55 točk), res ne bo mogel nastopiti, ga bo zamenjal Hiroši Aojama, sicer dikač zasebne hondine ekipe Fausta Gresinija.

Pedrosa pravi, da se po zadnji operaciji (prejšnji teden) počuti bolje, da ne čuti več bolečine in si tako želi vrnitve najkasneje na VN Italije v Mugellu v začetku meseca julija. "Po pravici povem, a za Assen ne bom pripravljen, a verjamem, da bom dober za Mugello. Povsem sem osredotočen na okrevanje. Rad bi se vrnil čim prej, a obenem želim storiti najboljšo stvar za svoje zdravje," pravi Pedrosa, ki se je morda po prejšnjih zlomih ključnice vrnil prehitro in bil tako ob novih padcih še toliko bolj ranljiv.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.