Šport > Moto športi
20 ogledov

Pérez ob "Hulku" v Force Indii

sergio perez EPA
Mehičan Sergio Pérez bo v novi sezoni svetovnega prvenstva vozil za ekipo Force India.

Moštvo Force India je danes sporočilo, da so sklenili večletno pogodbo z nekdanjim voznikom McLarna. Prvi voznik Force Indie v novi sezoni bo Nemec Nico Hülkenberg, ki je pogodbo podpisal pred desetimi dnevi. Brez sedeža v Forci Indii je tako ostal dosedanji dirkač te ekipe, njegov rojak Adrian Sutil, ki pa naj bi bil tik pred podpisom pogodbe pri Sauberju.

Sergio Pérez, ki je letos po le eni sezoni končal sodelovanje z McLarnom, bo pri Force Indii ostal več sezon, podrobnosti pa pri moštvu niso sporočili. Postava moštva bo tako povsem nova (letos sta za ekipo iz Silverstona vozila Škot Paul di Resta in Sutil).

Pérez: "Moja prva izbira"

"Vesel sem, da lahko potrdim sodelovanje s Force Indio. To je bila moja prva ekipa na seznamu želja in zadovoljen sem, da smo se dogovorili. Moštvo je mlado, toda z veliko izkušnjami in velikim zagonom. Čutim, da bo leto 2014 zelo uspešno," je ob potrditvi sodelovanja dejal novi voznik Pérez.

V letošnji sezoni je 23-letni Mehičan tekmovanje končal na 11. mestu z 49 točkami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.