Šport > Moto športi
2894 ogledov

Pošastna nesreča treh voznikov, stadion utihnil

Speedway GP Malilla Epa
Švedska Malilla je bila prizorišče šeste dirke letošnje velike nagrade v speedwayju.

Slavil je domačin Fredrik Lindgren pred Dancem Leonom Madsnom, ki s tem sam prevzema vodstvo v SP, tretji pa je bil Poljak Maciej Janowski. Slovenec Matej Žagar je osvojil osmo mesto.

Speedway GP Malilla | Avtor: Epa Epa

Zmaga domačega junaka je še toliko bolj neverjetna, glede na to, kaj se je zgodilo tekom šeste vožnje večera, ko jo je grdo skupil v množičnem padcu treh voznikov.

Do naravnost pošastnega padca je prišlo v prvem krogu, kmalu po startu, ko sta se za prvo mesto borila Danec Mikkel Michelsen in Poljak Patryk Dudek. Prvi je slednjega stisnil ob ogrado, tako da mlademu Poljaku preprosto ni bilo rešitve in sledil je padec.

Dudek pa je pri celotni zadevi imel ogromno sreče, saj je od zadaj z veliko hitrostjo pripeljal Lindgren, ki se je Poljaku prav čudežno uspel izogniti, ga celo nekoliko preskočiti, a je naletel na njegov motor ter grdo padel, medtem ko je enaka usoda doletela tudi Avstralca Maxa Fricka, ki je prav tako naletel na Dudekov motor.

Tekma je bila v trenutko prekinjena, na progo pa je nemudoma pritekla zdravniška služba. Ves stadion je za nekaj minut onemel, ko pa se je na noge postavil še zadnji izmed voznikov, jih je nagradil z bučnim aplavzom.

Še najbolje izmed vseh treh jo je odnesel Dudek, ki je bil na veliko začudenje diskvalificiran, medtem ko sta Lindgren in Fricke potrebovala zdravniško pomoč, da sta se vrnila v bokse, a sta bila na veliko navdušenje gledalcev že čez nekaj minut pripravljena na ponovitev vožnje.

Speedway GP Malilla | Avtor: Epa Epa

Naš adut Matej Žagar je celoten večer vozil zelo toplo/hladno. V petih nastopih je dvakrat zmagal, prav tolikokrat je skozi cilj pripeljal kot zadnji, enkrat pa kot tretji. Na račun dveh zmag je bil boljši od kar treh tekmecev z enakim številom točk. Startal je v drugem polfinalu, ker je bil vanj uvrščen kot zadnji pa mu je preostala le zadnja neizbrana startna pozicija C, praviloma najmanj ugodna, druga iz zunanjega roba, ki mu ni dopuščala pravih možnosti za uvrstitev v finale.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice