Šport > Moto športi
250 ogledov

Pri Mercedesu še niso obupali nad Hamiltonom

lewis hamilton Epa
Prvi dirkaški konec tedna brez s koronavirusom okuženega svetovnega prvaka se je za Mercedes končal zelo klavrno.

Moštvo Mercedesa ne izključuje možnosti nastopa svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona na sklepni dirki sezone v nedeljo v Abu Dabiju, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Hamilton je bil prejšnji teden dvakrat pozitiven na testiranjih na novi koronavirus, a v Mercedesu upajo, da bodo testiranja ta teden negativna.

Sergio Perez Pérez F1 Šport Prva zmaga za Péreza, Russell veliki osmoljenec

"Če ne bo več okužen in če bo dobil dovoljenje, bo dirkal," je ob robu dirke v Bahrajnu v nedeljo zvečer najavil vodja ekipe Mercedesa Toto Wolff. Ta je potrdil, da ima 35-letni Hamilton blage simptome bolezni, da mu ne gre dobro in da okreva v postelji.

Še vedno je odprto vprašanje, kdaj bo Hamilton opravil testiranje na virus, saj očitno še ni povsem okreval. Najkasneje do torka pa rabi negativen test, ko bo treba prijaviti tekmovalce. "Če ga ne bo, bo vozil George," je še razkril Wolff, ki je bil zelo zadovoljen z Georgom Russllom, ki je v Bahrajnu zamenjal Hamiltona.

Le 22-letni Russell je na dirki celo dolgo vodil, zmago pa je zapravil zaradi predrte pnevmatike in novega obiska boksov.

charles leclerc Neumnost Šport Leclerc se ni izognil sankcijam
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.