Šport > Moto športi
2668 ogledov

Hudo poškodovani Gajser bo okreval več mesecev

Tim Gajser Reševalni pas/Twitter
Najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser je iz bolnišnice nagovoril svoje sledilce.

Štirikratni svetovni prvak elitnega motokrosističnega razreda MXGP Tim Gajser je grdo padel med nedeljsko tekmo na dirki italijanskega prvenstva v Trentinu. Med skokom se je njegov motor nagnil na levo, 26-letnik pa je z nogama udaril ob tla.

Progo je zapustil v reševalnem vozilu, po pregledu v bolnišnici so zdravniki ugotovili, da ima zlomljeno stegnenico. Potrebna bo operacija, po tej pa bo določen tudi bolj natančen urnik okrevanja, so sporočili iz Honde.

Tim Gajser Video Šport Grozljiva nesreča in poškodba Tima Gajserja, tako hudo je z njim

Po poškodbi se je oglasil tudi 26-letni Makolčan, ki je danes na Instagramu objavil fotografijo iz bolniške postelje. V pripisu se je zahvalil vsem za sporočila podpore in dodal: "Poškodbe so del športa in po tej poškodbi se bom vrnil še močnejši."

Gajser je na italijanskem državnem prvenstvu opravljal priprave pred novo sezono SP. Ta se bo začela z dirko v Argentini 12. marca.

Okrevanje po zlomljeni stegnenici traja več mesecev. Leta 2020 se je španski dirkač Jorge Prado vrnil na motor zgolj dva meseca po zlomu stegnenice, istega leta pa se je Francoz Romain Febvre vrnil na tekmovanja po petih mesecih okrevanja po enaki poškodbi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tim Gajser (@tiga243)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.