Šport > Moto športi
3134 ogledov

Grozljiva nesreča in poškodba Tima Gajserja, tako hudo je z njim

Tim Gajser Youtube
Poškodba Tima Gajserja na pripravljalni dirki v Trentinu, Slovenec je utrpel zlom stegnenice.

Slovenski motokrosist Tim Gajser si je pri padcu na pripravljalni dirki pred začetkom sezone svetovnega prvenstva v italijanskem Trentinu zlomil stegnenico desne noge, je sporočila njegova ekipa Honda. Štirikratni svetovni prvak v razredu MXGP bo moral pod nož, šele potem bo znana bolj natančna časovnica okrevanja.

Aktualni prvak razreda MXGP je sicer utrpel poškodbo, potem ko je na enem izmed skokov v zraku zdrsnil z motorja ter ob pristanku grozljivo z nogama trčil ob tla. Pri tem je prišlo do zloma stegnenice. Nesreča je bila celo tako huda, da so organizatorji dirko prekinili z rdečo zastavo ter nadaljevanje tudi odpovedali.

Gajser je progo zapustil v reševalnem vozilu. Po pregledu so zdravniki ugotovili, da ima zlomljeno stegnenico. Potrebna bo operacija, po tej pa bo določen tudi bolj natančen urnik okrevanja, so še sporočili iz Honde.

Šlo je sicer za drugo pripravljalno dirko pred novo sezono. Gajser je prvo v Ponte a Egoli končal na drugem mestu. Sezona SP se bo sicer začela z dirko v Argentini 12. marca. Gajser bo v tej sezoni branil naslov v elitnem razredu MXGP, lani je bil četrtič v karieri najboljši na svetu v tem razredu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice