Šport > Moto športi
6468 ogledov

Räikkönen počne, kar hoče: "Samo pisnite, pa grem!"

kimi raikkonen Epa
Nekdanji svetovni prvak je priznal, da ni prebral pogodbe, ki ga veže na moštvo Alfa Romeo.

Najstarejši dirkač v karavani formule 1 Kimi Räikkönen je ob koncu lanske sezone dobil nogo pri Ferrariju, kjer ga je nasledil mladi Charles Leclerc.

Mnogi so pričakovali, da bo Finec, ki je v F1 debitiral daljnega leta 2001, končal kariero, a se je odločil, da bo še nekaj časa ostal med elitno druščino.

Max Verstappen Lewis Hamilton VN Madžarske Video Šport To je bil odločilni trenutek na VN Madžarske

Če gre soditi njegovemu profilu na Instagramu, Räikkönen življenje zajema z veliko žlico. Konec tedna se predaja dirkaškim užitkom, ob prostih dnevih pa uživa v prostočasnih aktivnostih. Nekatere so precej nevarne, kot je na primer skakanje v bazen z velike višine, vožnja z motociklom za motokros ali igranje hokeja na ledu.

Lewis Hamilton F1 Šport Izjemen dvoboj Hamiltona in Verstappna odločen tik pred koncem

raikkonen | Avtor: Instagram Instagram
V moštvu, ki mu na leto izplača 4,5 milijona dolarjev, bi mu lahko aktivnosti, ki predstavljaje veliko tveganje za poškodbo, prepovedali s pogodbeno klavzulo, a bi se s tem njihovo sodelovanje pri priči zaključilo.

Na vprašanje, ali so mu pri Alfi omenili morebitne sankcije, s katerimi bi omejili nekatere aktivnosti, je "ledeni Finec" odvrnil: "Nisem prebral pogodbe. Kar se mene tiče, je pogodba povsem brez veljave. Ko smo se začeli pogovarjati, sem jim povedal, da če bodo imeli kakršnekoli pripombe oziroma če se bodo pritoževali nad mojim početjem, potem bom odšel."

"V življenju je marsikaj lahko nevarno. Seveda si vsakdo prizadeva, da bi bil čim bolj previden, a dovolj bo, če se o tem pogovarjamo takrat, ko se bo nekaj zares zgodilo," je bil jasen 39-letnik.

Räikkönenu pogodba z Alfo poteče ob koncu sezone 2020. V karieri je dosegel 21 zmag, 18 najboljših startnih položajev in 103 uvrstitev na stopničke. V sezoni 2007 je s Ferrarijem osvojil svoj edini naslov svetovnega prvaka. 

Finec je še vedno edini dirkač poleg Michaela Schumacherja (2000-2004), ki v zadnjih 40 letih osvojil naslov s poskončnim konjičkom.

lewis hamilton max verstappen Nad Hamiltona Šport Verstappen prilil olje na ogenj: "Alonso bi jih imel devet!"
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Monkey business.

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fun.

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Its hot.

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Baywatch.

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

First line.

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hoovering around Silverstone. Photo: @calloalbanese

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) on

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.