Šport > Moto športi
1401 ogledov

Verstappen prilil olje na ogenj: "Alonso bi jih imel devet!"

lewis hamilton max verstappen Epa
Najbolj pereče vprašanje trenutno v formuli 1 je, ali je Max Verstappen boljši od Lewisa Hamiltona?

Sposobnost Maxa Verstappana (Red Bull), da se z inferiornim dirkalnikom uspešno postavlja po robu dominantemu Mercedesu, je močno okrepila njegov ugled v karavani formule 1.

Nizozemec ima pri rosnih 21 letih že sloves enega najboljših dirkačev na svetu, nekateri pa so celo prepričani, da je boljši tudi od petkratnega svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona.

"Če bi bil Verstappen pri Mercedesu, bi imel v prvenstvu več točk kot Hamilton. Verstappen je trenutno najboljši dirkač v F1," je za svoj YouTube kanal dejal nekdanji dirkač Nico Rosberg, ki si je s Hamiltonom delil garažo od leta 2013 do 2016.

lewis hamilton nico rosberg | Avtor: Profimedias Profimedias

Britanec temu odločno nasprotuje in poudarja, da bi Verstappna pri Mercedesu sprejel odprtih rok, nato pa širnemu svetu na stezi dokazal, da mu mladi izzivalec tudi v enakem dirkalniku ne seže do kolen.

lewis hamilton Naj pride! Šport Hamilton ima dovolj mita o Maxu Verstappnu

Združitev Hamiltona in Verstappna je za zdaj malo verjetna, a bi se stvari lahko hitro spremenile. Šušlja se, da bi lahko Mercedes ob koncu sezone odslovil Valtterija Bottasa, Verstappen pa bi lahko v primeru dogovora z srebrnimi izslili predčasno odpustnico pri Red Bullu.

Avstrijci sicer trdijo, da bo Nizozemec oddelal pogodbo, ki poteče ob koncu prihodnje sezone.

Primerjavo v svetovni prvakom je zdaj komentiral tudi Verstappen, ki se je očitno odločil, da bo vse skupaj še malce začinil. "V paddocku je veliko dobrih dirkačev, ki bi lahko osvojili pet naslovov svetovnega prvaka," je olje na ogenj prilil 21-letnik. 

"Zelo spoštujem Lewisove dosežke. A treba je imeti srečo v ekipi, nato pa moraš premagati svojega moštvenega kolega. Če moštvo dolgo zmaguje, se začnejo zmage kopičiti. Fernando Alonso bi v pravi ekipi osvojil osem ali devet naslovov. V F1 so trenutno tega sposobni vsaj trije ali štirje dirkači," je dodal Verstappen.

max verstappen | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.