Šport > Moto športi
484 ogledov

"Grozljivka s pridihom črne komedije."

danil kvjat Epa
Kaotično dirko za VN Nemčije je dobil Max Verstappen (Red Bull) pred Sebastianom Vettlom (Ferrari). Presenetljivo se je uvrstitve na zmagovalni oder veselil Danil Kvjat (Toro Rosso).

Dirka na Hockenheimringu, 11. preizkušnja letošnje sezone formule 1, je postregla z obilnim deževjem, kar je imelo za posledice številne odstope in nenadejane preobrate. Prvič v sezoni na zmagovalnem odru ni bilo dirkača Mercedesa - Lewisa Hamiltona ali Valtterija Bottasa, razočaranje pa je bilo prisotno tudi pri Alfi Romeo, saj sta tako Kimi Räikkönen kot Antonio Giovinazzi po pribitku 30 sekund ostala brez točk.

Lewis Hamilton VN Nemčije Video Šport Črni trenutki Mercedesa, Hamiltonu vsaj minimalna tolažba

Z veliko sreče se je do drugih stopničk v karieri dokopal Danil Kvjat (Toro Rosso). Čeprav je večji del dirke vozil izven mest, ki prinašajo točke, je zaradi številnih vremenskih sprememb in pogojev na stezi na koncu prišel do velikega uspega. S pravilno taktiko menjave gum se je v zaključku znašel celo na drugem mestu, a ga je do konca prehitel Vettel. 

"Neverjetno. Res je neverjetno spet stati na stopničkah. Fantastično za Toro Rosso, da smo se po toliko letih vrnili na zmagovalni oder. To je bila res nora dirka. Končno se mi je vse sestavilo. Grozljivka s pridihom črne komedije. V nekem trenutku sem že mislil, da je dirke zame konec, potem je ponovno oživela. Kakšen vrtiljak. Kot moja celotna kariera," je dejal Kvjat.

Charles LeClerc postanek VN Nemčije F1 Šport Kaotični Hockenheimring poskrbel za svojevrsten rekord

Povsem drugače je bil po dirki razpoložen aktualni svetovni prvak Hamilton: "Slab dan. Slab konec tedna. Nimam kaj reči. Moj najslabši dan po dolgem, dolgem času. Sploh ne vem, kaj se je zgodilo, vendar sem vesel, da je konec," je povedal Britanec, ki je dirko končal na 11. mestu, a napredoval na deveto po kazni za oba dirkača Alfe Romeo.

Veliki junak dirke je bil Verstappen, ki je slavil še drugič na zadnjih treh preizkušnjah. "Pogoji so bili zelo težkoi Moral si ostati zbran in nisi si smel privoščiti ene napake. Zdaj lahko rečem, da sem obrat za 360 stopinj storil za gledalce," se je pošalil Nizozemec. "Komunikacija z moštvom je bila ključnega pomena. Sprejeli smo prave odločitve," je dodal.

formula 1 Kar je preveč ... Šport Ferrari, odje*i! Mercedes, odje*bi! Odjeb*te vsi!

Komisarji so Alfo Romeo kaznovali zaradi kršitve pravil glede nadzora sklopke pri speljevanju in nadzora zdrsa pogonskih kolesa. Švicarska ekipa je že napovedala pritožbo.

"Zelo smo razočarani nad odločitvijo Fie, da kaznuje oba naša dirkača. Zgodilo se je v krogih, ki smo jih preživela za varnostnim avtomobilom, pred stoječim startom. Prišlo je do okvare sklopke, na kar nismo imeli vpliva. Zadevo bomo še raziskali. Spoštujemo odločitev Fie, vendar se nameravamo pritožiti, ker imamo dovolj dokazov," je napovedal šef moštva Frederic Vasseur.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.