Šport > Moto športi
6204 ogledov

Ferrari, odje*i! Mercedes, odje*bi! Odjeb*te vsi!

formula 1 Epa
Sloviti britanski voditelj je brez dlake na jeziku pokritiziral dogajanje v formuli 1 in pozval k radikalizaciji tega športa.

Nekdannjemu voditelju pribljenjene televizijske oddaje Top Gear Jeremyju Clarksonu so toži po časih, ko je bila formula 1 atraktivna, zanimiva in vredna svojega naziva najelitnejšega dirkaškega športa na svetu. 

Britanski novinar in kolumnist, ki je po slovesu od Top Geara (2002-2015) osnoval oddajo The Grand Tour, kjer je ponovno združil moči z dolgoletnima soddelavcema Richardom Hammondom in Jamesom Mayjem, je delil svoj pogled na moderno formulo 1 in pri tem ni skoparil s kritiko.

Jeremy Clarkson | Avtor: EPA EPA
"Raje vi gledal, kako raste ta roža, kot pa dirko formule 1," je uvodoma povedal poznavalec bencinskega športa. "Najprej bi se morali znebiti komisarjev. Navijači si želijo nevarne vožnje. Za nevarno vožnjo bi dirkaču podelil dodatnih pet točk. Dirkalniki bi morali biti odpornejši, da bi prenesli dirkanje kolo ob kolesu, ne pa da ob vsakem dotiku naokrog letijo delci. FIA bi se morala zgledovati po kriketu. Nisem pristaš kriketa, a morali bi slediti njihovemu zgledu. Petdnevni dolgočasen šport so na SP spremenili v spektakel s skandiranjem navijačev. Sicer nisem gledal, tako sem slišal od drugih. Gledal sem finale Rogerja Federerja in Novaka Đokovića, medtem ko je Lewis Hamilton čakal na postanek, da bo tam prehitel Valtterija Bottasa. Odjeb*ite! Vsi samo odjeb*te!" je bil jasen Clarkson.

"Želim gledati dirkanje kolo ob kolesu. Če Ferrariju to ni všeč, lahko odje*e! Tudi Mercedes lahko odje*e. Vsi lahko odje*ete. Ferrari se hvali s poslovnimi strategijami in Mercedes se hvali... ah, odjeb*ite vsi skupaj. Spremenite formulo 1 v pravi šport, namesto da je postala zdrava in varna rekreacija," je dodal 59-letnik.

max verstappen Po dežju sonce Šport "Takšna bi morala biti Formula 1!"

"Ko pridemo do točke, ko jaz raje gledam finale Wimbledona in moj sin, ki je odraščal ob avtomobilih, raje gleda finale kriketa, potem je nekaj resno narobe s formulo 1."

Jeremy Clarkson

Komentarjev 6
  • bojovi 22:21 22.julij 2019.

    Pihh jaz sem odjebal formulo leta 1993, ko sem bil 6 let star, LMAO!

  • Avatar Bella_McComas
    Bella_McComas 19:10 22.julij 2019.

    Google zdaj plačuje od 130 do 180 USD na uro za delo na spletu od doma. To delo sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem tednu te pogodbe sem zaslužil 8735 dolarjev. Ta služba je res neverjetna in ...prikaži več mi daje velik delež dohodka vsak dan. Prepričan sem, da boste dobili najboljši rezultat. Več o temm lahko preberete tukaj ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.WebJob99.Com

  • 1537a9d7678739ca80df4bd60c9c52856f6ba1bf 15:54 22.julij 2019.

    totalno ma prav, formula ja danes ziv dolgcas

Sorodne novice