Šport > Moto športi
611 ogledov

"Takšna bi morala biti Formula 1!"

leclerc verstappen Epa
Le teden dni po tem, ko so navijači po duhamorni VN Francije oznanjali smrt formule 1, je za dvig razpoloženja poskrbel napet zaključek dirke v Avstriji.

Max Verstappen (Red Bull) je tri kroge pred koncem VN Avstrije prehitel vodilnega Charlesa Leclerca (Ferrari) in prišel do prve zmage v sezoni, s katero se je v skupnem seštevku povzpel na tretje mesto. 

Max Verstappen Uradno Šport Komisarji so le določili zmagovalca VN Avstrije

Dirkača sta se v boju za prvo mesto dotaknila, incident pa so po dirki pregledali komisarji Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia), ki so odločilil, da je šlo za običajno dirkaško nesrečo.

To je bila že druga zaušnica Ferrariju v samo nekaj tednih, potem ko je Fia zavrnila tudi njihovo pritožbo na petsekundno kazen Sebastianu Vettlu na dirki v Kanadi.

ferrari Nič ni zastonj Šport Novinar bi Ferrariju izstavil račun

Ferrari se v dobro športa ne namerava pritožiti, čeprav meni, da so komisarji spet naredili napako. "Charles je pustil dovolj prostora. Ničesar ni naredil narobe. Prišlo je do trčenja in Maxa je izrinil s steze. Pravila glede takšnih zadave so povsem jasna. Spoštujemo odločitev komisarjev, ki pa ni bila pravilna. Čas je, da formula 1 obrne nov list. Vedno govorimo, da je potrebno dirkače pustiti dirkati. Čeprav nismo zadovoljni z odločitvijo, jo jo razumemo v kontekstu želje, da formula 1 naredi korak naprej. To je dobro za naš F1," je prepričan šef Ferrarija Mattia Binotto.

 | Avtor: Epa Epa

Verstappen, ki je na startu nazadoval z drugega na sedmo mesto, nato pa z odlično vožnjo priplezal vse do vrha, je prepričan, da je bil njegov manever čist kot solza. "Če takšna prehitevanja niso dovoljena, potem je bolje, da ostanemo doma," je bil jasen nizozemski dirkač.

kimi raikkonen Incident Šport Räikkönen s sredincem nad Hamiltona, ki je dobil kazen

Strinjal se je tudi šef Red Bulla Christian Horner. "Trdo in pošteno dirkanje. Takšna bi morala biti formula 1," je povedal.

Na vprašanje, ali imajo v ekipi najboljšega dirkača na startni vrsti, pa je Horner odvrnil: "Že nekaj časa sem prepričan v to."

Komentarjev 1
  • Buča Pepa 19:25 01.julij 2019.

    Ni najboljši, je pa najbolj nesramen neotesan razvajen smrkavec.