Šport > Moto športi
4907 ogledov

Komisarji so le določili zmagovalca VN Avstrije

Max Verstappen

Enaindvajsetletni Nizozemec Max Verstappen (Red Bull-Honda) je tudi uradno zmagal na dirki svetovnega prvenstva v formuli 1 za veliko nagrado Avstrije. Z drugim Monačanom Charlesom Leclercom (Ferrari) sta tri kroge pred koncem imela bližnje srečanje, zato so o dokončni zmagi odločali komisarji, ki pa Nizozemcu niso dodelili nobene kazni.

Tri kroge pred koncem je Verstappen prehitel Leclerca, dirkača sta trčila z gumami, Monačan pa je moral ob tem na kratko zapeljati s steze. Komisarji so zaslišali tako Nizozemca kot Monačana, pogledali so si tudi posnetke in na koncu odločili, da je bil njun dotik dirkaška nesreča, zato je ostalo pri prvotnem vrstnem redu.

"Glede na vse okoliščine smo ocenili, da nikogar izmed dirkačev ne moremo v celoti ali pretežno kriviti za dotik," so v sporočilu za javnost dejali komisarji.

Za nekaj zmede pri številnih ljubiteljih furmule 1 in medijih je sicer še pred uradno odločitvijo poskrbel tvit, ki naj bi prikazoval odločitev komisarjev, v dokumentu pa je bilo zapisano, da so Verstappnu prisodili pet sekund kazni, s tem pa bi svojo prvo zmago osvojil Leclerc. A na žalost pristašev Ferrarija, se je čivk izkazal za neresničnega.

Tretji na VN Avstrije je bil Finec Valtteri Bottas (Mercedes). Svetovni prvak Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) je ostal vodilni v prvenstvu, dirko je končal na petem mestu, tudi za Nemcem Sebastianom Vettlom (Ferrari). 

Max Verstappen Drama Šport Zmaga z zvezdico ob trku v zadnjih krogih

Naslednja dirka SP bo čez dva tedna, ko je na programu VN Velike Britanije.

 

Komentarjev 3
  • Bethany_Ligertwood 16:11 01.julij 2019.

    Začnite zaslužiti z Google $ 7385 - $ 8726 na teden za delo na spletu od vašega doma za 2-3 ure na dan. Redno plačujte vsak teden. Vse kar potrebujete je računalnik, internet povezava in malo prostega časa. Everything in ...prikaži večin the world rests in a popolnoma spremenilo moje življenjee. To come ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.WebJob98.Com

  • sam50 11:36 01.julij 2019.

    Ja,na žalost tudi šport sledi politiki in se tudi tu odloča kakor veter piha....

  • Avatar Leon
    Leon 06:16 01.julij 2019.

    F1= Fake 1