Šport > Moto športi
2928 ogledov

Räikkönen s sredincem nad Hamiltona, ki je dobil kazen

kimi raikkonen Epa
Svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona je doletela kazen zaradi oviranja Kimija Räikkönena.

Komisarji Fie na prizorišču osme letošnje dirke prvenstva formule 1 preiskujejo dirkača Mercedesa Lewisa Hamiltona, ker naj bi v kvalifikacijah za VN Avstrije oviral hiter krog Kimija Räikkönena (Alfa Romeo). 

Posmeh Šport Ko je izvedel za Ferrarijev "dokaz", mu je šlo na smeh

Če bo Britanec spoznan za krivega, bo moral drugo startno mesto prepustiti Maxu Verstappnu (Red Bull). V letošnji sezoni se je samo enkrat zgodilo, da v prvi startni  vrsti nedeljske dirke ni bilo dirkača Mercedesa.

Kvalifikacije je dobil Ferrarijev Chalres Leclerc.

Fia je Lewisa Hamiltona naknadno kaznovala s pribitkom treh startnih mest.

charles leclerc Formula 1 Šport S prvega mesta ne bo startal Mercedes

Hamilton je najprej zaviral, nato pospešil in se v zadnjem hipu poskušal umakniti na izletno cono, kar je uničilo Räikkönenov hiter krog. Nekdanji svetovni prvak se je odzval precej burno in Britancu pokazal sredinec.

kimi raikkonen | Avtor: Print Screen Print Screen

Hamilton se je branil, da ga iz moštva niso obvestili o bližajočem se dirkaču Alfa Romee, a ga posnetek komunikacije s srebrno garažo postavlja na laž.

Razpad sistema Šport Je to smrt F1? Navijači na nogah: "Česa takšnega pa še ne!"

"Videl sem prvi dirkalnik, ki je šel mimo. Zaviral sem pri lasnici, nato sem opazil, da se mi bliža še drugi. Pospešil sem in poskušal zapeljati naravnost, da bi se mu umaknil s poti. Nisem ga želel srečati v ovinku. Verjamem, da sem ga zmotil," je povedal petkratni prvak.

"Hamilton me je povsem blokiral," je svojim inženirjem po radijski zvezi dejal Finec po koncu kvalifikacij pa je dodal: "Zadnje časa imam že dovolj komisarjev. Ne vem, zakaj ni prej zaviral. Najprej je upočasnil, nato pa spet pospešil in zapeljal s steze."

Komentarjev 3
  • Avatar Faddibella
    Faddibella 01:28 30.junij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Sexcoss.Com

  • mizimazi 18:12 29.junij 2019.

    Tresla se gora...Mercedes ne bo dobil nic...sploh pa ta cmerasti niger...je vse podkupljeno...

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 17:53 29.junij 2019.

    Moj bog,samo sredinca je pokazal,ni mu nategno žensko.Tako dolgočasne formule še nisem doživel.Še naša vlada je bolj poskočna.