Šport > Moto športi
808 ogledov

Črni trenutki Mercedesa, Hamiltonu vsaj minimalna tolažba

Lewis Hamilton VN Nemčije Epa
Moštvo Mercedesa dirke na domačem prizorišču ne bo ohranilo v lepem spominu.

Preizkušnja za VN Nemčije je postregla z mnogimi zapleti, končni vrsti red je bil v luči zahtevnih pogojev za dirkanje tako kar malce presenetljiv.

Charles LeClerc postanek VN Nemčije F1 Šport Kaotični Hockenheimring poskrbel za svojevrsten rekord

Sila slabe volje so bili pri Mercedesu. Slovita ekipa je po odstopu Valtterija Bottasa in enajstem mestu Lewisa Hamiltona sprva celo ostala brez točk, naknadna kazen za oba voznika Alfe Romea pa je v skupnem seštevku vodilnemu Britancu prinesla vsaj minimalen točkovni izplen.

Tako Kimi Räikkönen kot Antonio Giovinazzi sta bila namreč kaznovana zaradi neustrezne uporabe tehnologije na startu, obema je predolgo deloval sistem za nadzor menjalnika.

Dirkača Alfe Romeo sta osvojila sedmo in osmo mesto ter tako mislila, da sta svoji ekipi prinesla najboljši rezultat po povratku v F1, toda po pribitku tridesetih sekund sta ostala praznih rok. 

Na sedmo mesto je tako napredoval Romain Grosjean (Haas), na osmo Kevin Magnussen (Haas), Hamilton je po novem deveti, Robert Kubica (Williams) pa deseti, s čimer je prišel do prvih letošnjih točk.

VN Nemčije Hockenheimring F1 Šport Kaotična dirka Verstappnu, velika vrnitev Vettla, polom Mercedesa

Mercedes je po polomu na domačih tleh tako dobil majhno tolažbo, a napaki obeh njegovih voznikov, ki si ju lahko ogledate na priloženem posnetku, bosta še dolgo skeleli šefa ekipe Tota Wolffa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.