Šport > Moto športi
21243 ogledov

Zaskrbljujoče razkritje o Schumacherju

michael schumacher grenoble navijači tifozi EPA
Informacije so zdravstvenem stanju Michaela Schumacherja so še naprej redke in skope.

Eden redkih ljudi z dostopom do Michaela Schumacherja je nekdanji šef Ferrarija in predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA) Jean Todt. 

Prav "mali Francoz" je bil v zadnjih mesecih tudi edini, ki je javnosti posredoval kakršnekoli informacije o stanju 50-letnega Nemca, ki se je hudo poškodoval leta 2013 med smučanjem v Franciji.

Todt velja za legitimen vir informacij, saj ima za razliko od nekaterih drugih, kot sta denimo nekdanji menedžer Willi Weber ali pa Schumijev nekdanji moštveni kolega Rubens Barrichello, dostop do sedemkratnega svetovnega prvaka. 

Jean Todt | Avtor: Andrej Leban Andrej Leban

Schumacher, statistično še vedno najuspešnejši dirkač vseh časov, je že šest let skrit pred očmi javnosti. Po padcu v Meribelu, v katerem je utrpel hude poškodbe glave, je bil več mesecev v umetni komi.

Po dolgotrajnem bivanju v bolnišnici se je preselil v domačo oskrbo, kjer zanj neprestano skrbi skupina zdravnikov in medicinskih sester. Stroški zdravljenja so astronomski, a se za finančno stanje družine ne gre bati, saj je Michael v karieri zaslužil več kot milijardo evrov.

Žena Corinna je od nesreče naredila vse, da bi moževo zasebnost obvarovala pred radovednimi mediji. Družina je s sedmo silo komunicirala zelo poredko, občasno se je oglasila le prek dolgoletne tiskovne predstavnice Sabine Kehm, ki pa z uradnimi izjavami nikoli ni razkrila nič oprijemljivega.

Neokusno Šport Schumacherjevi navijači ogorčeni nad temi prizori

Precej konkretnejši je v tem pogledu Todt, ki je denimo ob koncu lanskega leta medijem zaupal, da sta si s Schumacherjem ogledala dirko formule 1. Razkritje je za seboj povleklo kopico podvprašanj, na katera pa Todt ni želel odgovoriti. 

Francoz je bil nedavno spet gost Schumacherjeve družine, njegove najnovejše informacije pa na žalost ne vlivajo toliko optimizma. Namignil je namreč, da Michael še vedno ne more govoriti, in obžaloval, da njun odnos nikoli več ne bo takšen kot nekoč. "Seveda najino prijateljstvo ne bo nikoli več isto, predvsem zato, ker ne moreva več komunicirati kot nekoč," je dejal Todt. 

O podrobnostih tudi tokrat ni želel govoriti, poudaril je le, je Schumacher v zelo dobrih rokah. "To je zelo osebna stvar. Lahko povem le to, da je za Michaela zelo lepo poskrbljeno. Z družino živi v Švici in nadaljuje svoj boj. Michael je borec in ne bo se predal," je dodal 73-letnik.

O Schumacherjevi nesreči je  večkrat spregovoril tudi slovenski poznavalec razmer v formuli 1 Miran Ališič, ki meni, da je stanje zelo slabo in da obstaja velika verjetnost, da ga v javnosti ne bomo več videli.

schumacher vila | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 2
  • mirror 09:24 25.julij 2019.

    Če nimate kaj konkretnejšega napisati, pogrejte malo staro juho o Patriji,dvakrat preprodani parceli v Trenti in prodaji JLA orožja. Popolnoma enak učinek.

  • supreme 18:23 24.julij 2019.

    In kaksno je to "zaskrbljujoce razkritje"...kreteni???.....spet oz. se kar zavajate narod s tem kretenskim naslovi.

Sorodne novice