Šport > Moto športi
1495 ogledov

Očetov Ferrari kot ulit za malega Schumacherja

1/7
Epa
Mick Schumacher, sin legendarnega Michaela Schumacherja, je na Hockenheimringu preizkusil dirkalnik, s katerim je njegov oče osvojil svoj sedmi, zadnji naslov svetovnega prvaka.

Dirkač razreda formula 2 Mick Schumacher je po koncu zadnjega prostega treninga na prizorišču 11. letošnje dirke v Nemčiji na stezo zapeljal sloviti Ferrarijev dirkalnik F2004, s katerim je njegov oče Michael Schumacher v sezoni 2004 dobil kar 13 od 18 dirk za veliko nagrado.

Michael je tistega leta osvovjil zadnjega od skupno sedmih naslovov svetovnega prvaka (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004).

michael schumacher grenoble navijači tifozi Dober prijatelj Šport Zaskrbljujoče razkritje o Schumacherju

Za mladega Schumacherja, ki je pred dvema letoma vozil tudi očetov dirkalnik Benetton B194, s katerim je nemški dirkač slavil v sezoni 1994, je bila izkušnja zelo prijetna in čustvena.

"Želel sem si čim prej zapeljati na stezo in dirkati. Čakanje ob izvozu iz boksov je bilo kot mučenje. Najraje bi kar sam prižgal zeleno luč," je povedal 20-letnik.

Zgodovinskemu trenutku primerno je bilo tudi navdušenje navijačev na tribunah. 

"Ves čas se mi je smejalo. Tudi ko so mi zablokirala kolesa, sem se še vedno smehljal. Res lepa izkušnja.  Vožnja s tem dirkalnikom je res nekaj posebnega, še zlasti tukaj v Nemčiji. Očetov sedež se mi je povsem prilegal. Zaradi tega je bilo vse skupaj še slajše," je dodal.

Sebastian Vettel VN Nemčije Šport Ferrarija blestela na treningih, nato pa ...

Schumacher v letošnji sezoni nastopa v razredu F2, kjer pa je v skupnem seštevku uvrščen na skromno 14. mesto. Zaradi slavnega priimka je fant deležen ogromne medijske pozornosti, sooča pa se tudi z visokimi pričakovanji nemške javnosti. 

Pred meseci se je pridružil Ferrarijevi razvojni akamediji, kar bo njegova odskončna deska v elitni dirkaški šport. Čeprav so mu vrata v formulo 1 na široko odprto, ga nekateri pozivajo k previdnosti.

"Bistveno je, da se mu pusti dovolj časa. Soditi ga moramo tako kot vse druge dirkače, ni prav, da ga primerjamo z njegovim očetom. To ni pošteno. Danes so drugi časi, dirkanje je drugačno," je nedavno opozoril štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel.

"Michael je poskrbel za prepoznavnost priimka Schumacher. Mick je na pragu formule 1 in upam, da se nam bo nekega dne pridružil. To bi bila velika stvar za Nemčijo," je dodal dirkač Ferrarija.

sebastian vettel | Avtor: Epa Epa

Podobnega mnenja je Nico Hülkenberg, ki se nadeja, da bi Schumacher lahko pripomogel k večjemu zanimanju za F1. "Strinjam se s Sebom. Mick potebuje čas. Prepričan sem, da bo dobil priložnost. To bi bila velika motivacija za Nemce, da se vrnejo pred televizijske sprejemnike."

formula 1 Kar je preveč ... Šport Ferrari, odje*i! Mercedes, odje*bi! Odjeb*te vsi!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.