Šport > Moto športi
14 ogledov

Rdeča bika iz prve vrste

sebastian vettel mark webber EPA
Na kvalifikacijah pred VN Južne Koreje je bil najhitrejši dirkač Red Bulla Mark Webber. Moštveni uspeh je z drugim mestom dopolnil Sebastian Vettel, ki bo imel že v nedeljo priložnost, da v skupnem seštevku prehiti Fernanda Alonsa. Španec bo dirko začel s četrtega mesta.

mark webber | Avtor: EPA EPA
Avstralec Mark Webber (Red Bull) je bil najhitrejši v kvalifikacijah pred dirko svetovnega prvenstva v formuli 1 za veliko nagrado Južne Koreje. Na dirkališču v Yeongamu je bil drugi njegov nemški moštveni kolega Sebastian Vettel, branilec naslova svetovnega prvaka, ki bo tako kot Webber nedeljsko dirko začel s prve vrste.

Tretji čas kvalifikacij je postavil Britanec Lewis Hamilton (McLaren Mercedes), v drugi vrsti pa bo začel tudi Španec Fernando Alonso (Ferrari), vodilni v letošnjem prvenstvu, ki je dosegel četrti čas. Alonso ima v točkovanju SP štiri dirke pred koncem štiri točke prednosti pred Vettlom.

fernando alonso | Avtor: EPA EPA
Vse do zadnjega dela kvalifikacij je kazalo, da nihče ne bo mogel ogroziti Vettela, nato pa je svojega moštvenega kolega v zaključku šokiral Mark Webber. Avstralec je v zadnjem poskusu svoj čas izboljšal kar za pol sekunde, Vettel pa se je moral zadovoljiti z drugim mestom. Michael Schumacher, ki se po koncu te sezone poslavlja od formule 1, bo nedeljsko dirko začel iz desetega mesta.

VN Koreje, kvalifikacije:

1. Mark Webber (Red Bull Renault) 1:37,242
2. Sebastian Vettel (Red Bull Renault) +0,074
3. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) +0,227
4. Fernando Alonso (Ferrari) +0,292
5. Kimi Räikkönen (Lotus Renault) +0,383
6. Felipe Massa (Ferrari) +0,642
7. Romain Grosjean (Lotus Renault) +0,692
8. Nico Hülkenberg (Force India Mercedes) +1,024
9. Nico Rosberg (Mercedes) +1,119
10. Michael Schumacher (Mercedes) +1,271
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.