Šport > Moto športi
13 ogledov

Rdeči baron

1/2
Žurnal24 main
Uradna stran Formule 1 ga je razglasila za statistično najboljšega dirkača v zgodovini Formule 1. Michael Schumacher je zgodovina. In zgodovina so njegove dogodovščine na stezi in ob njej. Oglejte si jih v naslednjem videoprispevku.

Michael Schumacher
je prvi Nemec, ki je osvojil naslov svetovnega prvaka v Formuli 1. V karieri jih je zbral rekordnih sedem. Dvakrat je bil najboljši z Benettonom , petkrat s Ferrarijem . Odpeljal je največ najhitrejših krogov v zgodovini tega tekmovanja (76), največkrat je stal na zmagovalnih stopničkah (154), ima rekordnih 91 zmag in 68 osvojenih najboljših startnih položajev. Prvo dirko je odpeljal na VN Belgije leta 1991, zadnjo na VN Brazilije leta 2006. Schumi je tudi prvi športnik milijonar, ki ima veliko srce. Je ambasador Unicefa in glasnik prometne varnosti. Nekaj njegovih vrhuncev v enkratni karieri pa v zgornjem posnetku.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.