Šport > Moto športi
1772 ogledov

Red Bull se je lotil uslužbenke, ki je vložila pritožbo zoper šefa

Horner Epa
Sankcije za uslužbenko Red Bulla, ki je šefa ekipe Christiana Hornerja obtožila neprimernega vedenja.

Ekipa Red Bull je po poročanju britanskih medijev suspendirala uslužbenko, ki je z obtožbami o neprimernem vedenju sprožila nedavno preiskavo zoper dolgoletnega šefa najboljše F1 ekipe zadnje sezone Christiana Hornerja.
 
Horner, ki kategorično zavrača vse obtožbe, je bil v "pošteni, strogi in nepristranski" preiskavi, kot so zadevo poimenovali v avstrijski ekipi, spoznan za nedolžnega vseh obtožb.

Horner Preiskava Šport Ugibanj je konec: Red Bull sporočil odločitev glede Hornerja

Podrobnosti v zvezi s trenutnim položajem neimenovane uslužbenke še niso jasne. "Notranjih zadev v tem trenutku ne moremo komentirati," je pred iztekom roka za pritožbo na odločitev moštva v zvezi z domnevnim neprimernim vedenjem sporočil predstavnik Red Bulla. Po poročanju BBC-ja naj bi Red Bull uslužbenko, ki sicer ostaja na plačilni liisti, suspendiral zato, ker ni bila iskrena.

Ferrari Berger Neverjetno Šport Po 29 letih končno našli ukradenega ferrarija

Nekaj dni po koncu Red Bullove preiskave je anonimen pošiljatelj na več elektronskih naslovov poslal vsebino domnevnih Hornerjevih sporočil z eksplicitno vsebino, ki so bila predmet očitkov na njegov račun. Novinarske poskuse za pridobitev informacij, ali so sporočila avtentična, so predstavniki Red Bullove PR službe zavrnili.

V zakulisju naj bi prišlo tudi do spora med avstrijskimi lastniki in večinskim lastnikom, tajskim milijarderjem Chalermom Yoovidhyo. Manjšinski lastniki želijo Hornerja odstaviti s položaja, Yoovidhya pa temu odločno nasprotuje.

Nekdanji dirkač Jos Verstappen, oče Maxa Verstappna, je dejal, da je celoten zaplet privedel do razkola v ekipi in da trenutna situacija ni dobra za prihodnost moštva. "Horner se predstavlja kot žrtev, čeprav je on tisti, ki povzroča težave. Dokler bo na položaju, bo prisotna napetost," je bil oster Verstappen starejši.

Njegov sin, trikratni svetovni prvak in branilec naslova Max Verstappen, je v navezavi na to temo dejal, da njegov oče "ni lažnivec". "Očitno ima takšen pogled. Kar se mene tiče, mi je vseeno, kdo je na kateri strani, res pa je, da bi se težko postavil proti očetu. Želim se predvsem osredotočiti na dirkanje," je povedal najboljši dirkač na svetu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice