Šport > Moto športi
1416 ogledov

Wolff se je izognil neprijetni temi: "Lahko govorimo o čem drugem?"

Verstappen Profimedia
Ob predstavitvi udeležencev prihajajoče sezone formule 1 so se številna novinarska vprašanja nanašala na afero, v središču katere se je znašel šef Red Bulla Christian Horner.

Pred začetkom nove sezone formule 1 so se v Bahrajnu danes predstavili tudi udeleženci tekmovanja. A v ospredju niso bili samo športni vidiki, pač pa predvsem soočanje ekipe Red Bull s krizo zaradi preiskave zoper njenega vodjo Cristiana Hornerja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Christian Horner Na udaru Šport Red Bull preiskuje resne obtožbe zoper svojega šefa

Nekaj dni pred začetkom sezone - prva dirka bo tokrat izjemoma v soboto - še ni znano, kako bodo v najboljši ekipi zadnjih let rešili zaplet. Vodja ekipe Christian Horner, ki ga je ena od članic moštva obtožila neprimernega obnašanja, je še vedno v interni preiskavi matičnega podjetja. Horner sicer zanika vse obtožbe. Kot dpa povzema poročanje britanskega Sky Sportsa, naj bi bila preiskava že končana, poročilo pa naj bi obsegalo več kot sto strani.

Na današnji novinarski konferenci v Bahrajnu se zato dirkači, predvsem Max Verstappen, ki lovi četrti zaporedni naslov prvaka, niso mogli izogniti tej temi. "Osredotočen sem na zmogljivosti mojega dirkalnika in nase," je dejal Nizozemec.

Verstappen Govorice Šport Verstappen k Mercedesu? "Mislim, da ima Max dober spomin"

Na vprašanje, ali vse to dogajanje izven stez nanj vpliva, pa je odvrnil: "Upam, da se bodo stvari čim prej razjasnile." Pri Red Bullu so bili doslej zelo skopi z uradnimi informacijami, v karavani formule 1 pa pričakujejo, da bo že do četrtkovega treninga jasno, kakšen je zdaj status Hornerja v ekipi.

Na to, da mora biti športno in delovno okolje vedno primerno, opozarja tudi nekdanji svetovni prvak Lewis Hamilton, dodaja dpa. "Vedno bolj si moramo prizadevati, da bo naš športni in delovni prostor varen in vključujoč," pravi Hamilton, ki bo po tej sezoni po 12 letih zapustil Mercedes in se preselil k Ferrariju. Britanec, znan tudi kot borec za pravice temnopoltih, pa še opozarja, da je treba vse takšne primere temeljito razjasniti.

Mick Schumacher Boj za sedež Šport Je to naslednik Lewisa Hamiltona pri Mercedesu?

"Raje bi se pogovarjali o dirkalnikih, o športu in ne o teh zelo kritičnih temah. A to ni samo težava enega moštva. To je tema, ki zadeva celotno formulo 1 in vsakega posameznika, ki v njej dela. Ne želim kritizirati Christiana (Hornerja, op. a.). Že 15 dni ne govorimo o ničemer drugem kot o tej aferi," pa je o temi, ki je zasenčila športno plat uvoda sezone, dejal Hornerjev poklicni kolega pri konkurenčnem Mercedesu, Toto Wolff.

Wolff | Avtor: Epa Epa

Na športno tematiko pa se je vrnil nekdanji svetovni prvak Fernando Alonso. Povzel je misli 19 dirkačev v karavani, ki niso Max Verstappen. "Mislim, da nas 19 voznikov v formuli 1 zdaj razmišlja, da ne bomo prvaki. Kdor je videl Maxa in Red Bull v akciji, mu je jasno, da imamo omejene možnosti že samo za zmago na kakšni dirki," je glede razpleta sezone pesimističen veteran formule 1.

Hamilton Visoka pričakovanja Šport Hamilton se bo poslovil z "zelo drugačno" srebrno puščico

Verstappen | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.