Šport > Moto športi
42 ogledov

Rossi: "Bil mi je kot mlajši brat"

Marco Simoncelli Reuters
"Takoj, ko sem videl fotografijo, kako leži brez čelade, mi je postalo slabo. Ko se motociklistu sname čelada, je to slabo znamenje," je dejal svetovni prvak v razredu MotoGP Avstralec Casey Stoner. "Bil mi je kot mlajši brat," je o preminulem dirkaču povedal Valentino Rossi. Poleg dirkačevega rodnega mesta Coriana, kjer navijači že polagajo cvetje in prižigajo sveče, se s sporočili žalosti in podpore oglašajo športniki s celega sveta.

Po tem, ko se je v drugem krogu VN Malezije v motociklizmu v razredu MotoGP v nesreči smrtno ponesrečil 24-letni italijanski dirkač Marco Simoncelli, so se že odzvali nekateri dirkači, drugi, med njimi tudi veliki prijatelj Simoncellija Valentino Rossi, pa so le nemo z rokami na glavi nemočno sprejeli odločitev, da je umrl eden najbolj obetavnih motociklistov. "Sic je bil zame kot mlajši brat, tako trd na dirkališču, kot sladek v življenju. Še zdaj ne morem verjeti, zelo ga bom pogrešal," je kasneje na Twitterju zapisal Rossi.

"Takoj, ko sem videl fotografijo, kako leži brez čelade mi je postalo slabo. Ko se motociklistu sname čelada, je to slabo znamenje," je dejal Avstralec Casey Stoner, ki se je še pred tednom dni na VN Avstralije skupaj z drugouvrščenim Simoncellijem veselil naslova svetovnega prvaka.

Preko twitterja se je odzval tudi dirkač formule 1 in član moštva Red Bull Avstralec Mark Webber, ki je zapisal: "RIP Marco. Izgubili smo nadarjenega dirkača. Pogrešali te bomo."

Lanski prvak Španec Jorge Lorenzo, ki je moral izpustiti dirko, ker je pri padcu pred tednom dni izgubil prst, dejal: "Ne vem, kaj naj rečem od dnevu, kot je današnji. Marko, počivaj v miru." Prvak iz leta 2006 Američan Nicky Hayden je bil povsem skrušen: "To je velika izguba za vse nas. Videl sem, kako je padel. V ovinku je izgubil nadzor, ni mu uspelo poravnati motorja. Zelo sem žalosten. Na dirkališču sva bila kot brata. Marco, pogrešali te bomo."

"Marco je bil ognjevit fant. Ko nekdo umre, vedno rečemo, da je ljubil življenje. Toda, on je bil živahna osebnost. Je izjemno priljubljen. Klube oboževalcev ima po vsem svetu. Zasluga gre odlični vožnji, ki je bila zelo zelo agresivna, po drugi stani pa je bil vedno pripravljen na pogovor, bil je sproščen in prijazen. Zagotovo bi postal velika zvezda," pa je o Simoncelliju dejal komentator MotoGP-ja na BBC-ju Matt Roberts.

Coriano žaluje, kot tudi celotni italijanski šport

V Simoncellijevem Corianu navijači nosijo cvetje in prižigajo sveče. Vse nogometne tekme so se v nedeljo začenjale z minuto molka, sporočila žalosti in podpore Simoncellijevi družini pa dežujejo z vseh strani.

Pevec Jovanotti: "Ciao Marco. Veliki prvak. Izjemna oseba. Energija, entuziazem, talent, veselje, strast. Ciao Marco. Ciao Sic. Objem družini."

Marco Melandri, nekdanji dirkač MotoGP, zdaj Superbike: "Srečno pot, Marco. Besede ne morejo opisati trpljenja."

Giancarlo Fisichella, nekdanji dirkač formule 1: "Grda nedelja za šport, za Italijo, za vse. Bil je neverjeten fant, vsem je bil simpatičen, izjemen dirkač in ostal bo v srcih vseh nas."

Andrea Bargnani, košarkar: "Brez besed sem, neskončna žalost."

Alessandro Del Piero, nogometaš: "To, kar se je zgodilo, je grozno in me je šokiralo. Pridružil se bom svojim kolegom, ki bodo na igriščih z minuto molka počastili spomin na Marca Simoncellija. Ciao Marco."

Komentarjev 1
  • Kika 22:13 23.oktober 2011.

    Ciao, Super Sic :(