Šport > Moto športi
480 ogledov

Senzacija v Mehiki: Ferrarija najhitrejša, navdušil tudi Ricciardo

Charles LeClerc Profimedia
Ferrarija iz prve startne vrste v Mehiki.

Monaški dirkač formule 1 Charles Leclerc je bil najhitrejši v kvalifikacijah za veliko nagrado Mehike v Cuidad de Mexicu. V prvi vrsti mu bo družbo delal moštveni kolega pri Ferrariju, Španec Carlos Sainz ml. Dirka bo drevi ob 21. uri.

Leclerc je bil sicer slabih sedem stotink sekunde hitrejši od Sainza, manj kot desetinko pa je na tretjem mestu zaostal svetovni prvak, Nizozemec Max Verstappen (Red Bull). Presenetljivo bo v drugi vrsti ob njem začel Avstralec Daniel Ricciardo z AlphaTaurijem.

Leclerc si je tako zagotovil 28. najboljši startni položaj v karieri, na dirki pa bo lovil šesto zmago. Favorit za nedeljsko preizkušnjo sicer ostaja Verstappen, ki je letos zmagal že 15-krat.

V skupnem seštevku je že nekaj časa vse odločeno. Verstappen ima 466 točk in je tretjič zapovrstjo postal svetovni prvak. Drugi je Mehičan Sergio Perez z Red Bullom, ki je osvojil 240 točk, tretji pa Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) z 201 točko. Dirko bosta začela s petega oz. šestega startnega mesta.

Do konca svetovnega prvenstva so vključno z današnjo ostale še štiri preizkušnje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.