Šport > Moto športi
386 ogledov

Serijski svetovni prvak potrdil slovo

Sebastien Ogier EPA
Dirkal bo le še dobro leto dni.

Francoz Sebastien Ogier, šestkratni svetovni prvak v reliju, je v intervjuju za Yahoo Sport potrdil, da bo po izteku pogodbe s Citroenom leta 2020 zaključil svojo športno pot.

Ogier je že ob podpisu zadnje pogodbe septembra 2018 za dve sezoni dejal, da bo to njegova zadnja pogodba in da bo zaključil z relijem. Zdaj pa je to novico potrdil v pogovoru za Yahoo Sport pred začetkom relija po Finski. Ta se prične v četrtek.

"Kariero bom zaključil konec leta 2020 pri Citroenu. Potem se želim ukvarjati z drugimi stvarmi. Več bom doma, poskušal bom biti najboljši oče, kar se da, biti več ob sinu. Ponovno bi se tudi lotil študija ekonomije, blizu mi je tudi ekologija, čeprav sem že dolgo časa v avtomobilističnem športu. Ni mi vseeno za naš planet. Igral bom tudi golf, ki sem ga začel pred nekaj časa in me je zasvojil. Seveda ne bom opustil avtomobilizma, a temu ne bom tako zavezan kot zdaj," je o načrtih za prihodnost dejal 35-letni Francoz.

Sebastien Ogier WRC po Mehiki | Avtor: Epa Epa

Ogier, ki trenutno zaseda drugo mesto v seštevku svetovnega prvenstva, je zmagovalec svetovnega prvenstva v reliju zadnjih šest let, pred tem pa je devet let dominiral njegov rojak Sebastien Loeb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.