Šport > Moto športi
27 ogledov

Špansko voznico našli mrtvo v hotelu

Maria de Villota
1/3
Reuters
Špansko dirkačico Mario de Villota so dan pred novinarsko konferenco v Sevilli našli mrtvo v njeni hotelski sobi.

Svet formule ena je pretresla novica, da je v 33. letu nenadoma umrla španska voznica Maria de Villota. Njeno truplo so sorodniki našli v hotelski sobi v Sevilli, kjer je imela danes predvideno novinarsko konferenco, na kateri naj bi predstavila svojo knjigo o bližnjem srečanju s smrtjo na dirkališču v Angliji lani.

Mario de Villota je športni svet bolje spoznal lani julija, ko je kot testna voznica Marussie doživela hudo nesrečo na stezi Duxford v Angliji. Z bolidom se je zaletela v tovornjak, ki je opravljal nujna vzdrževalna dela ob stezi. Njeno življenje je dolgo viselo na nitki, v nesreči je izgubila desno oko, a se je po daljšem okrevanju vendarle vrnila na dirkaške proge.

Umrla naravne smrti?

Njeno življenje se je nepričakovano končalo v Sevilli. Po prvih vesteh iz Španije v hotelski sobi ni bilo znakov nasilja ali samomora, zato policija domneva, da je umrla naravne smrti.

Njena družina je na spletni strani zapisala: "Dragi prijatelji: Maria je odšla. Morala je iti v nebo skupaj z angeli. Zahvaljujemo se bogu, ki jo je leto in pol ohranil med nami."

Maria de Villota, hčerka nekdanjega voznika formule ena in sestra prav tako znanega dirkača, je v ponedeljek v Madridu prvič predstavila svojo knjigo Življenje je darilo.

Odzivi iz paddocka formule 1:

''Punca je toliko pretrpela, več kot večina v celem življenju. Težko je bilo za njo, žalostna novica pa je šokirala celotni paddock in svet motošporta. Letos je bila v Barceloni, kjer je delala za otroške dobrodelne organizacije in k temu privabila tudi številne dirkače. Veliko je naredila za našo skupnost, zato je to zelo žalostna novica,'' je povedal dirkač McLarna Jenson Button.

tviti villota | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
''To je bilo izjemno okrevanje. Spomnim se, ko sva postali ambasadorki FIE in preživeli dan v Parizu, kako navdušena je bila, da so se ji izpolnile sanje. To je bilo deset dni pred nesrečo. Kasneje sva bili pogosto v stiku, saj se je želela čim hitreje vrniti. Nazaj je prišla polna energije in mislim, da je njen pogum občudovanja vreden,'' je povedala prva ženska na čelu ekipe formule 1 Monisha Kaltenborn.

''Težko je v tem trenutku govoriti o Marii,'' je povedal dirkač Ferrarija Fernando Alonso in dodal: ''Komaj sem snel čelado, že mi je nekdo povedal, kaj se je zgodilo. Nisem mogel verjeti. To je žalostna novica za šport. Vsi so imeli radi Mario. Zdaj ne moremo storiti ničesar, kot da molimo zanjo in njeno družino.''

''To je zelo žalostna novica. Žalostno je, da nas je zapustil nekdo, ki je bil predan temu športu. Maria je trdo delala za svoje mesto. To je žalostna novica za vse,'' je povedal dirkač McLarna Sergio Pérez.

tviti villota | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.