Šport > Moto športi
27 ogledov

Dirkalnik ni kriv za nesrečo De Villote

Maria de Villota EPA
Moštvo Marussie je opravilo preiskavo, s pomočjo katere so potrdili, da za nesrečo Marie De Villote ni bila kriva tehnična okvara na dirkalniku. Španka je v nesreči izgubila oko, njeno stanje pa se je v zadnjih dneh izboljšalo.

Maria De Villota počasi, a zanesljivo okreva po nesreči, ki jo je stala desnega očesa. Španka je po nesrečnem dogodku v britanskem Duxfordu prestala dve operaciji, ki sta ji rešili življenje.

Iz njenega moštva Marussia F1 Team so sporočili, da za nesrečo ni bila kriva okvara avtomobila. "Po temeljitem pregledu vseh podatkov in dodatnih informacij, ki so nam bile na voljo, smo v ekipi zadovoljni, da za nesrečo ni bila kriva okvara na dirkalniku," so sporočili iz dirkaškega moštva. Po koncu preiskave je šef ekipe John Booth povedal: "Veseli smo, da naše ugotovitve izključujejo možnost krivde avtomobila. To je bil temeljit proces. Končno smo zaključili s preiskavo in se lahko osredotočimo na tisto, kar je najbolj pomembno, in to je Marijino zdravje. Še naprej nudimo podporo njej in njeni družini."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.