Šport > Moto športi
209 ogledov

Marquezu odvzeli jubilejni pole position

marc marquez Epa
Španec se je že veselil 80. najboljšega startnega položaja v karieri, nato je doživel šok.

Španec Marc Marquez (Honda) je naknadno zaradi nevarne vožnje prejel kazen komisarjev in bo v nedeljo startal šele kot sedmi. Iz prve vrste bodo tako startali Francoz Johann Zarco (Yamaha Tech3), Italijan Valentino Rossi (Yamaha) in Italijan Andrea Iannone (Suzuki).

Marquez naj bi med kvalifikacijami oviral ravno Iannoneja. Ker ni šlo za prvo nevarno vožnjo Marqueza, so ga komisarji kaznovali s kar šestimi mesti pribitka.

Španec je bil za podoben incident kaznovan že na tretji dirki sezone v ZDA, ko je dobil pribitek treh mest in je moral startati kot četrti, čeprav je bil najhitrejši v kvalifikacijah.

Kvalifikacije so morali zaradi tropskega naliva prestaviti za eno uro in pol. Marquezu je na mokri stezi zdrsnilo, a se je nemudoma pobral, brez posledic, ter nadaljeval s kvalifikacijami.

Marquez je že na dirki v Motegiju sedmič skupno in petič v razredu motoGP osvojil naslov motociklističnega svetovnega prvaka. Po slabši predstavi na dirki za VN Avstralije na Phillip Islandu, ko je po zdrsu s steze ostal brez končne uvrstitve, se bo v Sepangu podal v boj za novo zmago.

Vremenske razmere krojijo dogajanje v Maleziji, na predzadnji dirki motociklistične sezone. Ljubitelje motociklizma čaka še malce zgodnejše vstajanje. Zaradi vremenske napovedi bo osrednji dogodek dneva, dirka v razredu motoGP, že ob 6. uri zjutraj po srednjeevropskem času.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.