Šport > Moto športi
33 ogledov

Ultimat Ferrarija: Časa imaš dve dirki

felipe massa EPA
Felipe Massa mora na naslednjih dveh dirkah izboljšati svoje predstave, če ne bo ostal brez stolčka pri Ferrariju.

Felipe Massa se je znašel v nemilosti Scuderie Ferrari, ki je Brazilcu postavila ultimat. Če na naslednjih dveh dirkah ne izboljša rezultatov, bodo rdeči poiskali njegovo zamenjavo.

Massa se je v podobnem položaju znašel že v lanski sezoni, svoj stolček pa je rešil z drugim mestom na Japonskem, četrtim v Južni Koreji in tretjim na zadnji dirki v Braziliji.

Brazilski dirkač, ki se je letos samo enkrat zavihtel na stopničke, se trenutno nahaja na sedmem mestu prvenstva formule 1 in za moštvenim kolegom Fernandom Alonsom zaostaja kar 72 točk.

Räikkönen ali Hülkenberg?

V paddocku že dlje časa krožijo govorice, da naj bi se Scuderia pogovarjala s Kimijem Räikkönenom, ki ni več kandidat za zamenjavo Marka Webbra, nemški mediji pa forsirajo Nicka Hülkenberga, ki naj bi se prav tako pogajal z rdečimi.

Räikkönen si po besedah nekdanjega dirkača in dolgoletnega komentatorja Martina Brundla želi zapustiti Lotus, kjer mu pogodba poteče ob koncu sezone, in zdi se, da je Ferrari najbolj logična izbira. Za Masso bosta odločini evropski dirki za VN Belgije in VN Italije, kjer bo imel priložnost, da se dokaže pred domačimi navijači.

Red Bull bo zamenjavo za Marka Webbra, ki naj bi ga nasledil Daniel Ricciardo, oznanil v prihajajočih dneh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.